Laikapstākļi jūlijā būs vēl sliktāki un dramatiskāki: ilgi gaidītā mēneša prognoze

Rekordlielais karstuma vilnis ilgs vēl dažas dienas, taču sinoptiķi cer, ka lietus mazināsies. Noguris no karstuma? Sinoptiķi pastāstīja, kad Austrumeiropā ieradīsies “atslābinošs lietus”.

Austrumeiropā ir iestājies pārmērīgs karstuma vilnis. Gandrīz uzreiz pēc tropu lietusgāzēm šajās teritorijās sāka paaugstināties temperatūra, nedēļas nogalē sasniedzot rekordaugstu līmeni.

Laikapstākļi atkal uzstādīja laikapstākļu rekordu. Šoreiz temperatūras rekords. Šāds karstums nav bijis vairāk nekā gadsimtu, kas nozīmē, ka tuvākajās dienās iedzīvotājiem būs grūti.

Taču, kā teica Meteo prognožu centra vadītājs , iedzīvotājiem ir iemesls priecāties. Jau piektdien Austrumeiropa var saņemt “atslābinošu lietu”, kas nedaudz pazeminās gaisa temperatūru.

“Maksimālā gaisa temperatūra šajā laikā būs no 29 līdz 34°C. Rīt, 30. jūnijā, nebūs tik augstas temperatūras, būs īslaicīgs lietus un, visticamāk, būs 27-30°C.

Bet nākamās nedēļas sākumā atkal pūtīs dienvidrietumu vējš. Tas nebūs stiprs, bet tas atnesīs ļoti labu siltumu, tādēļ temperatūra gandrīz visur  dienvidos pārsniegs 30 grādu atzīmi.

Lasi vēl: Gudriem cilvēkiem dzimšanas datumā vienmēr ir šis cipars: pārbaudiet savu dzimšanas datumu

Piektajā dienā situācija būs mazliet vieglāka, jo četras vai piecas dienas nogurdinoša karstuma ir diezgan daudz,” sacīja eksperts.

Taču tā ir tikai prognoze, tāpēc jums nav jācieš karstums, gaidot piektdienas lietu. Lūk, daži vienkārši veidi, kas ļaus jums justies nedaudz labāk pat šādā karstumā.

Pirmais un galvenais – centieties lielāko dienas gaišo stundu daļu pavadīt telpā, kurā ir uzstādīta split-sistēma. Īpaši svarīgi ir neiet ārā pusdienas laikā, kad temperatūra lauž visus rekordus, un spilgtās saules dēļ var notikt saules dūriens. Neaizmirstiet arī par cepurēm. Tās ļoti palīdz. Obligāti dzeriet daudz ūdeni.

Ne limonādes, alu vai ko citu, bet gan parastu tīru ūdeni. Tā kā ķermenis aktīvi izdala sviedrus, var rasties dehidratācija.

Vispirms izmantojiet biezus aptumšojošus aizkarus. Dienas laikā mājas logiem jābūt aiztaisītiem aizkariem, lai saules stari nesilda gaisu. Vakarā plaši atveriet logus, lai vēsais vakara gaiss atvēsinātu dzīvokli.

 

Leave a Comment