Labas ziņas: Šai cilvēku kategorijai darba devējiem būs jāizmaksā piemaksas šādā summā

Nesen veiktā aptauja liecina, ka aptuveni 20% Latvijas strādājošo uzskata, ka viņu darba vietā viņiem varētu piešķirt prēmijas, lai segtu pieaugošās elektrības un apkures izmaksas.

19% cer uz kompensācijas mehānismiem energoresursu sadārdzinājuma segšanai Latvijā, no kuriem 6% saka, ka saņems algas pielikumu dzīves dārdzības segšanai vai algas pielikumus vairākus mēnešus.

Atlikušie 13% norāda, ka viņiem nav precīzas informācijas, taču neizslēdz iespēju saņemt piemaksas no darba devējiem. Visbiežāk algas palielinājumus vai pagaidu pielikumus pie algas saņēma jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kā arī pusmūža pieaugušie vecumā no 40 līdz 49 gadiem.

 

Rīgas, Pierīgas un Kurzemes strādniekiem bieži tika piešķirtas algas piemaksas, savukārt Zemgalē strādājošie lielāku algu vai piemaksas saņēma retāk. Aptaujas dati liecina, ka piemaksas biežāk saņēmuši vadītāji un kvalificēti darbinieki dažādās jomās, un lielāka iespēja saņemt algas palielinājumu bija tiem, kuri pelna 751 eiro un vairāk mēnesī.

Pieaugot ienākumiem, palielinājās arī iespēja saņemt algas pielikumu. Lielākā daļa iedzīvotāju necer uz kompensācijas mehānismiem, to norādījuši 56% aptaujāto.

Lasi vēl: Skumji, bet šīs 3 zodiaka zīmes oktobra beigās pārdzīvos neveiksmju svītru

Aptuveni viens no pieciem aptaujātajiem cilvēkiem teica, ka viņu uzņēmums neplāno palīdzēt ar pieaugošajām izmaksām. Vēl 34% teica, ka tēma vēl nav aktuāla, taču viņi ir pārliecināti, ka nekādas papildu maksas nebūs.

2022.gada oktobrī banka “Citadele” un pētījumu aģentūra “Norstat” veiks reprezentatīvu aptauju, lai novērtētu Latvijas iedzīvotāju iespējas saņemt dzīves dārdzības kompensāciju no darba devējiem. Tiešsaistē tiks aptaujāti 1008 cilvēki.

 

Leave a Comment