Ķīnas uzņēmums Chery plāno investīcijas, lai izveidotu Omoda un Jaecoo zīmolus Eiropā

Ķīnas autoražotājs Chery Auto ir gatavs tērēt miljardiem eiro, lai nodrošinātu, ka tā Omoda un Jaecoo zīmoli trīs gadu laikā nonāktu Eiropas klientu vidū, aģentūrai Reuters sacīja abu zīmolu vadītājs Itālijas tirgū.

Chery Auto šogad Eiropā uzsāks Omoda un Jaecoo ražošanu, sākotnēji koncentrējoties uz automobiļiem ar benzīna dzinējiem. Pēc pārdošanas uzsākšanas Spānijā, Itālijā, Polijā un Lielbritānijā tuvākajos mēnešos tiks pievienotas vēl citas valstis, kā arī tiks piedāvāti hibrīda un pilnībā elektriskie modeļi.

Omoda un Jaecoo izpilddirektors Itālijā Kevins Čengs intervijā sacīja, ka cilvēki kā etalonus vēro tādus zīmolus kā Kia, Hyundai, Nissan un Volkswagen.

Viņš sacīja, ka Dienvidkorejas uzņēmumam Kia bija vajadzīgi gandrīz 20 gadi, lai kļūtu par uzticamu zīmolu Eiropā.

“Mūsu mērķis ir to sasniegt trīs gadu laikā,” viņš teica.

Ieguldījumu plāni mārketingā un zīmola attīstībā Eiropā bija konfidenciāli, “bet tā ir milzīga naudas summa, tie ir miljardi eiro,” viņš teica.

Omoda un Jaecoo, kas ir eksporta zīmoli, nav snieguši kumulatīvus datus par saviem pārdošanas apjomiem Eiropā, bet ir paziņojuši, ka no janvāra līdz augustam to pārdošanas apjoms pasaulē sasniedza gandrīz 150 000 transportlīdzekļu.

Eiropas Savienība ierosina piemērot papildu 20,7 % tarifu Chery automobiļiem, kas ir daļa no Ķīnā ražotiem elektriskajiem transportlīdzekļiem (EV) piemērojamo nodokļu shēmas.

“Tas ir izaicinājums,” sacīja Čengs, piebilstot, ka Chery saskaras ar zemākiem tarifiem nekā daži citi līdzīgi Ķīnas uzņēmumi, piemēram, SAIC Motor.

“Mēs vēlamies izveidot labas attiecības ar ES,” viņš teica. “Automobiļu ražošana Eiropā palīdzēs mums izvairīties no tarifiem”.

Paredzams, ka Chery, Ķīnas lielākais autoražotājs pēc eksporta apjoma, līdz šā gada beigām sāks ražošanu kopā ar vietējo partneri nesen iegādātajā Barselonas rūpnīcā Spānijā, kas ir tā pirmā ražotne Eiropā.

Grupa izvērtē arī iespējas izveidot otru ražotni reģionā .

Itālijas valdība risina sarunas ar Chery un citiem Ķīnas autoražotājiem, tostarp Dongfeng Motor, lai piesaistītu ražošanas investīcijas valstij.

Chery apsver arī Austrumeiropu kā iespēju izveidot otru ražotni, aģentūrai Reuters pastāstīja kāds avots.

Leave a Comment