Katru vakaru veca omīte nesa uz šķūni ēdienu. Kad mazdēls ieraudzīja to, kas tur dzīvoja, viņš neticēja savām acīm

Dmitrija māte aizgāja, kad viņš bija ļoti mazs, un tēvs viņam aizliedza minēt viņas vārdu. Dmitrijs nespēja noticēt, ka māte viņus tik viegli pametusi un vairākas reizes lūdzās ciemos pie vecmāmiņas, taču vienmēr saņēma atteikumu.

– Kas vēl te būs! Ja reiz viņas meita mums to nodarīja, tad labāk ar viņu nekad vispār nerunāt, sacīja Dmitrija tētis.

Viņš dēlu audzināja ļoti, ļoti stingri, tāpēc starp viņiem nebija siltas attiecības. Kad dēlam apritēja 19 gadu viss nudien mainījās. Dmitrijs turpināja dzīvot kopā ar tēvu, iestājās skolā. Šajā laikā tēvs nolēma apprecēties vēlreiz, bet šoreiz ar gados jaunu sievieti.

– Dēliņ, tev jāiegūst vēl viena izglītība kādā prestižā skolā. Varbūt iestājies augstākajā izglītības iestādē tālajās ārzemēs? – rosināja tēvs.

– Es jau teicu, ka negrasos to darīt, atbildēja puisis.

– Neviens vēl nezina, kas notiks pēc gadiem. Tomēr labāk ir iegūt vēl vienu diplomu, — sacīja Igors.

– Un kas tad notiks pēc tiem tālajiem pieciem gadiem? izbrīnīta pavaicāja tēva jaunā sieva Poļina.

Dmitrijs tik tikko paspēja pasmieties par pamātes jautājumu. Igors to pamanīja un ar aizvainojumu paskatījās uz savu dēlu. Dēlam nepatika tēva jaunā sieva, jo viņam šķita, ka dāma ir dīvaina. Ik pa laikam viņa uzdeva stulbus jautājumus un ar viņu nebija iespējams runāt par neko citu kā tikai par modi.

Dmitrijs bija pateicīgs pamātei, jo pēc viņas parādīšanās tēvs viņai veltīja visu savu laiku un pārstāja cieši sekot līdzi Dmitrija gaitām.

 

Igors dēlam pirmo reizi pēc ilga laika atļāva apmeklēt vecmāmiņu. Dmitrijs devās pie viņas un bija pārsteigts par apstākļiem, kādos viņa dzīvoja. Kopš tās dienas zēns katru nedēļas nogali devās pie vecmāmiņas, lai palīdzētu mājas darbos.

Jau tiekoties pirmoreiz dzīvē ar omīti, Dmitrijs sāka taujāt par savu māti.

– Marina tevi un tēvu tiešām atstāja cita vīrieša dēļ, taču viņa mēģināja ņemt tevi pie sevis, bet Igors viņai neļāva to darīt, – teica vecmāmiņa.

– Varbūt vari mēģināt satikties ar viņu pa kluso? – vecmāmuļa ierosināja.

– Piedod, vecmāmiņ, bet es negribu. Galu galā, ja viņa vēlētos ar mani satikties, viņa to jau būtu varējusi to izdarīt, – teica puisis.

– Tas ir tavs tēvs, kurš tev to iedvesa, bet varbūt mamma tomēr gribēja ar tevi tikties, bet viņai viņai nedeva šādu iespēju, sacīja vecmāmiņa.

– Lai gan mans tēvs ir stingrs, bet ne tik ļoti, tāpēc tas nevarēja notikt, – teica mazdēls un pauda, ka nevēlas neko vairāk dzirdēt par savu māti.

Dmitrijs sēdēja savā istabā sliktā garastāvoklī un jutās atsvešināts no tēva par viņu nesaskaņām par viņa otro izglītību. Lai novērstu uzmanību, viņš nolēma tikties ar savu draugu Ļoņu. Viņš piekrita tikties viņas mājā, jo gribēja redzēt viņas māsu Nastju.

Lasi vēl: “Tev ir jābūt ļoti uzmanīgam, it īpaši februāra vidū”; Nosauktas 4 zodiaka zīmes, kurām jābūt īpaši piesardzīgām

Nastja pēdējā laikā daudz bija viņa prātā — viņa bija izaugusi par ļoti skaistu, jaunu sievieti.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment