Karstums mazināsies līdz nākamās nedēļas vidum, bet vistrakākā situācija būs ar mitrumu

Pazīstams ārzemju laika prognožu eksperts uzskata, ka jūlija otrā dekāde saglabās vasaras siltākā perioda statusu.

Austrumeiropā kstrēms karstums vairs nav gaidāms, bet jūlija otrā dekāde apstiprinās savu siltākā vasaras perioda statusu, sacīja ārzemju sinoptiķis Rjabovs.

Pēc viņa domām, līdz nākamās nedēļas vidum karstums sāks mazināties un elpot kļūs vieglāk. Tomēr laikapstākļi būs nepastāvīgi. Jau pirmdien gaidāmas lokālas pērkona lietusgāzes un lietus.

Mitruma līmenis būs līdz 80 %. Nedēļas pirmajā dienā gaisa temperatūra svārstīsies no +25 °C ziemeļrietumos līdz +34 °C dienvidaustrumos. Otrdien gaidāma gaisa temperatūra no +25°C līdz +31°C virs nulles.

“Nedēļas vidū laikapstākļus sāks kontrolēt mitras gaisa masas un vēl viena atmosfēras fronte. Sagaidāms mainīgs mākoņu daudzums,” norāda Rjabovs.

Mitrums trešdien samazināsies un nepārsniegs 70%, un temperatūra gaidāma no +19°C līdz +28°C.

Pēc tam laikapstākļus ietekmēs anticiklons no Rietumeiropas. Tas atnesīs mainīgu mākoņainību, bet spēcīgs lietus netiek prognozēts. Mitrums joprojām samazināsies un nepārsniegs 50%. No rīta iespējamas nelielas miglas. Ceturtdien dienā gaiss iesils līdz +24…+28°C, bet piektdien – līdz +25°C.

Nākamās nedēļas nogalē nav izslēgtas pērkona negaisi un lietus. No rīta var būt tāda migla, ka redzamība būs līdz 500 metriem. Gaisa mitrums var paaugstināties līdz 80 procentiem. Sestdien gaidāms +24°C līdz +30°C, bet 21. jūlijā – +26…+33°C.

Lasi vēl: Ragana Džūlija Vanga nosauca trīs zvaigžņu zīmes, kas vienmēr piesaista sev tikai problēmas

«Pēc 12-13 stundām īslaicīgas lietusgāzes, vietām lietusgāzes ar pērkona negaisu, būs Austrumeiropas apgabala rietumos un pēc tam pamazām izplatīsies lielākajā daļā austrumu rajonu. Pēc mūsu aprēķiniem, dienā vietām reģionā nolīs līdz 10–15 mm nokrišņu, pārvēršot dažas vietas un apkārtni mitros subtropos,” norāda sinoptiķis.

Vilfands brīdināja, ka pērkona negaisu pāreja nenozīmē, ka karstais laiks Austrumeiropā beigsies. Dažviet dienas laikā ir +28–30 grādi, bet citviet ir vēl karstāks. Otrdien un trešdien situācija ir līdzīga.

 

Leave a Comment