Avokado salāti “Zaļā kūka” 15 minūtēs – viegli, ātri un gardi

Viesi uz sliekšņa? Sagatavojiet salātus ar avokado, sarkano zivi un gurķi 15 minūtēs! Ticiet mums, mēs nemaz nejokojam: tieši tik ilgā laikā jūs pagatavosiet šo brīnišķīgo ēdienu.

Starp citu, ņemiet vērā, ka avokado, gurķu un laša kombinācija salātos ir tik veiksmīga, ka to var izmantot ne tikai šādās uzkodās. Piemēram, uz viegli apgrauzdētas maizes uzsmērējiet kartupeļu biezeni, kas ir šī ēdiena pamats, un uz tā uzlieciet zivs šķēles.

Lasi arī: Karstums mazināsies līdz nākamās nedēļas vidum, bet vistrakākā situācija būs ar mitrumu

Vai arī sagrieziet visas salātu sastāvdaļas kubiņos un pārlejiet ar nedaudz olīveļļas, kas sajaukta ar citrona sulu. Tomēr, mūsuprāt, slāņotais variants izskatās reprezentablāk, tāpēc salātus ar avokado, sarkano zivi un gurķi var pasniegt pie jebkura līmeņa svētku galda.

Gatavošanas laiks: 15 min.

Personu skaits: 6
 

1. solis
Sarkano zivju salātiem sagrieziet avokado šķēlēs un pagrieziet pusītes dažādos virzienos, izņemiet kauliņu. Izņemiet mīkstumu ar karoti un ievietojiet blenderī, aplejiet ar citrona sulu, sāli un pipariem un sasmalciniet līdz viendabīgai masai.

 

2. solis
Nomizo gurķus avokado un sarkano zivju salātiem un ļoti smalki sagriež. Sīpolu nomizo un sagriež ļoti mazos kubiņos. Sasmalcina dilles.

3. solis
Pievieno sasmalcinātu balto sīpolu, dilles un svaigus gurķus saberztajam avokado. Ar dakšiņu kārtīgi samaisa. Atstājiet vēsā vietā līdz lietošanai (varat ievietot ledusskapī).
Pierakstīties recepšu un padomu biļetenam

 

4. solis
Salātiem paredzēto kūpinātā vai viegli sālītā laša fileju sagriež ļoti mazos kubiņos. Esiet uzmanīgi, lai neuzķertu sīkus kauliņus (izņemiet tos zivs griešanas laikā).

5. solis
Uzlieciet uz šķīvjiem 6-8 cm diametra porciju riņķus. Apakšā uzklājiet pusi avokado biezeņa un izlīdziniet virsmu. Tad kārtojiet sarkanās zivis. Tad atkal avokado biezeni. Pārklājiet riņķus ar plēvi un līdz pasniegšanai ievietojiet uzkodu ledusskapī.

 

6. posms
Pirms pasniegšanas no katras avokado, sarkanās zivs un gurķu salātu porcijas uzmanīgi noņemiet foliju un servēšanas riņķus. Uzkodu var dekorēt ar mikrozaļumiem.

 

Sastāvdaļas

350 g kūpinātas vai viegli sālītas laša filejas

3 avokado

1 ēdamkarote citrona sulas

1 mazs baltais sīpols

2 vidēji lieli gurķi

5 dilles zariņi

sāls, svaigi malti melnie pipari

mikrozaļumi dekorēšanai

Leave a Comment