Kapsētu likumi: ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt dodoties pie aizgājēja uz kapu kopiņu

Ierodoties kapsētā, jūs pārkāpjat citas “valsts” slieksni, kurā ir savi noteikumi un likumi, kas jāievēro visiem viesiem. Dažkārt apmeklētāji aizmirst, ka viņi ir tikai viesi, un sāk uzvesties pilnīgi nepareizi.

Piemēram, kliegt, skaļi runāt, karot un dzert, skraidīt apkārt utt. Ikvienam ir jāzina un jāievēro uzvedības noteikumi kapsētā. Ko nevajadzētu darīt kapsētā, lai nenestu nelaimi savai ģimenei? Un kas, gluži pretēji, padarīs jūs laimīgākus?

Kad jūs dodaties uz kapsētu apciemot savus radiniekus, jums nevajadzētu doties uz citu cilvēku kapiem, kaut ko pārkārtot, meklēt, labot. Ja kaps ir pamests, tu vari pēc sirds aicinājuma to sakārtot un lūgt par mirušo.

Bet jūs nedrīkstat to postīt. Jūs nedrīkstat mest atkritumus uz citu cilvēku kapiem. Ikviens zina, ka no kapsētas neko nedrīkst ņemt līdzi uz mājām. Viss kapsētā pieder mirušajiem. Bet ir labi zināms, ka ziedu zagšana no kapiem ir labs bizness bezpajumtniekiem un citiem atstumtajiem cilvēkiem.

Satiekot šādus cilvēkus, kuri paņem puķes rokās, viņi stāsta vienus un tos pašus stāstus, ka “viņi nav tādi, bet dzīve ir tāda”, ka “mazie bērni mājās grib ēst” utt. Kāds sods viņus gaida?

Nu, pirmkārt, viņi jau paši sevi ir sodījuši ar savu dzīvesveidu. Otrkārt, tas ir grēks, un jebkurš grēks ir sodāms. Un bumerangs var noķert ne tikai pašus zagļus, bet diemžēl arī viņu bērnus. Viņi, protams, nespēj domāt ar savu galvu. Mirušie nevar cīnīties, bet ir robeža, kuru nedrīkst pārkāpt.

Tad šie no kapsētas nozagtie ziedi tiks pārdoti kādam vīrietim, kurš tos nogādās savai sievai vai draudzenei. Izrādās, ka pirkt ziedus no rokas vispār ir bīstami. Bet vēl biedējošāk ir tad, ja šādi ziedi tiek nodoti ziedu veikaliem, un tie tos pārdod cilvēkiem.

 

Labs padoms kapsētu apmeklētājiem, kuri nes ziedus uz savu tuvinieku kapiem, ir lauzt stublāju tuvu pumpuram vai apkaisīt tos ar zaļumiem. Apkaisīt var ne tikai dzīvus, bet arī mākslīgus ziedus.

Tad zagļi šādus ziedus nevarēs tālāk pārdot un to zagšana nebūs nepieciešama. Diemžēl viņi nozog visu, ko vien var. Par kapu zagļu laupījumu kļūst ne tikai ziedi, bet arī rožu krūmu stādi, hortenzijas, magnolijas, kā arī vāzes, kaķupodi un vainagi.

Tāpat kapsētas teritorijā nav atļauts vākt sēnes, ogas. To atkal dara negodprātīgi cilvēki, kas pēc tam tās tālāk pārdod cilvēkiem.

Lasi vēl : Latviju satriec skumja sēru vēsts! Mūžībā devies slavens dzejnieks un žurnālists! “Tās ir skumjas mums visiem”

Lasi vēl : Merlinas Kerro svētku Pareģojums : “Šīs zīmes tuvākajās dienās var laimēt milzīgās loterijās”

Un te jūs ieraudzīsiet vecu vecmāmiņu – Dieva pienenīti, trijās kājās saliektu, jums būs žēl, gribēsies nopirkt mežrozītes, mellenes vai sviesta ogas, bet jūs nekad neuzzināsiet, kur ir vāktas lietas, ko šī vecmāmiņa pārdod. Un ogas no kapsētas vienmēr ir lielākas, jo normāli cilvēki tās tur nenovāc.

Tomēr tas nav pats biedējošākais šajā visā… Lūk, kas ir!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment