Kāpostu lapās ietīti marinēti gurķi ziemai: gardēžu cienīga recepte

Gurķus marinē dažādos veidos. Klasiskajā variantā tos pārlej ar dažādu augu lapu un garšvielu marinādi. Un mēs pamēģināsim dažādot recepšu klāstu.

Tas piešķirs gurķiem īpašu skābi sārtu garšu un piepildīs marinādi ar vitamīniem. Pēc tam šo marinādi varēs izmantot atkārtoti, piemēram, iemarinējot gaļu vai svaigus dārzeņus, kas palikuši pāri ēdiena gatavošanas reizē.

Sastāvdaļas:

2 kg gurķu

1 baltais kāposts

300 ml ābolu sulas

4 ķiploka daiviņas

2 ēdamkarotes cukura

2 ēdamkarotes sāls

Diļļu ķekars

Pagatavošana:

Nomazgājiet kāpostu un sadaliet to. Uz pāris minūtēm kāpostu lapas iemērc verdošā ūdenī. Pēc tam kāpostu lapas nosusina.

Tāpat rīkojieties arī ar gurķiem. Nomazgājiet tos, noturiet verdošā ūdenī un pēc tam ievietojiet tos aukstā ūdenī. Tad tos ievieto caurdurī, lai notecinātu ūdeni.

Katrā kāposta lapā ietin pa vienam gurķim. Ja vēlaties, improvizēto kāpostu lapas rullīti varat nostiprināt ar diegu. Bet, ja ruļļus uzreiz cieši ievietojat burkās, tie tik un tā neatvērsies vaļā.

Pievienojiet burkās ķiplokus un dilles zariņus. Sagatavojiet marinādi: verdošā ūdenī izšķīdiniet sāli un cukuru, tad pievienojiet ābolu sulu.

Lasi vēl: Kad stādīt tulpes rudenī: noderīgi padomi

Piepildiet gurķus ar marinādi līdz burkas malām. Ar sterilizētiem vāciņiem tās aiztaisa un apgriež otrādi, lai atdzistu. Uzglabāt tumšā, vēsā vietā.

Recepti gurķiem ar kāpostiem ziemai var pārtaisīt. Kāpostu lapu vietā var izmantot vīnogu lapas, arī tas būs garšīgi.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Šādus gurķus var izmantot kā atsevišķu uzkodu vai salātu pagatavošanai. Īpaši garšīga ir liellopa gaļa ar marinētiem gurķiem, kas pagatavoti pēc šīs receptes. Un tie izskatās interesanti: tie atgādina kāpostu tīteņus, kas pildīti ar dārzeņiem.

 

 

Leave a Comment