Kāpēc viedtālruni labāk neuzlādēt vairāk par noteiktu procentuālo daļu: noteikti to nedariet

Laika gaitā jebkurš viedtālrunī ievietotais akumulators sabojājas. Tomēr ir dažas darbības, kuras varat veikt, lai aizkavētu šo procesu un palielinātu akumulatora darbības laiku.

Agrāk vai vēlāk viedtālruņa akumulators zaudē savu jaudu un spēju noturēt uzlādi tāpat kā iepriekš. Šī procesa (degradācijas) ātrums ir atkarīgs no dažādiem faktoriem, tostarp no tā, kā mēs uzlādējam savas ierīces.

Tāpēc ir svarīgi saprast, kā pareizi uzlādēt viedtālruni, lai palēninātu akumulatora noārdīšanās procesu. Lai to izdarītu, pirmkārt, jums ir jāatsakās uzlādēt viedtālruni līdz 100%.

 

Kāpēc viedtālrunis nav jāuzlādē līdz 100 procentiem

Lai gan nav tieša aizlieguma viedtālruni uzlādēt līdz 100%, ir vairāki argumenti un ieteikumi, kāpēc to nevajadzētu darīt.

Ja agrāk mobilajos tālruņos bija niķeļa akumulatori, kurus ieteica pilnībā uzlādēt un izlādēt, tad mūsdienu viedtālruņos tiek izmantotas litija baterijas, kurām ir noteikts uzlādes/izlādes resurss, ko mēra ciklos.

Katrs pilns uzlādes cikls no 0% līdz 100 procentiem tiek uzskatīts par vienu ciklu.

Bieža šo ciklu izmantošana var samazināt kopējo ciklu skaitu, ko akumulators var veikt savas dzīves laikā.

Lasi vēl: “Tev blakus būs – nauda, mīlestība un veiksme!”; Četri laimīgie, kuriem baltā svītra nāk – jau no 25. jūnija

Vidējais viedtālrunis ir paredzēts aptuveni 500 uzlādes cikliem. Domājams, ka, katru dienu uzlādējot viedtālruni no 0 līdz 100%, tas jums kalpos apmēram pusotru gadu. Uzlādējot viedtālruni no 20 līdz 80% vai no 30 līdz 70%, tā nolietojums notiks ne agrāk kā pēc trim gadiem.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment