Kāpēc viedtālruni labāk neuzlādēt vairāk par noteiktu procentuālo daļu: noteikti to nedariet

Tā paša iemesla dēļ nav ieteicams atstāt viedtālruni uz nakti uzlādēties. Tas ir saistīts ar faktu, ka, lai gan mūsdienu viedtālruņi automātiski pārtrauc uzlādi pēc 100% sasniegšanas, pēc kāda laika šis rādītājs nokrītas līdz 99% un tālrunis atsāk uzlādi. Šis cikls atkārtojas, un šāda nepārtraukta akumulatora slodze var izraisīt vēl ātrāku tā nolietojumu.

 

Līdz kādam līmenim jāuzlādē viedtālrunis

Labākais risinājums šodien ir uzlāde no 20 līdz 80%. Šī taktika nepatērēs pilnu uzlādes ciklu, kā arī samazina akumulatora slodzi.

Tesla elektromobiļiem, piemēram, ir īpašs mehānisms, kas pārtrauc uzlādi, kad tas sasniedz 80%. Pēc Īlona Muska teiktā, tas ir optimālais līmenis, lai sasniegtu pietiekamu automašīnas nobraukumu, vienlaikus samazinot akumulatora slodzi.

Mobilo sakaru ekspertu vidū ir arī alternatīva uzlādes taktika “50-70”. Tas ir balstīts uz faktu, ka akumulatora uzlāde no 50% līdz 70% ir optimāla tā darbībai un var ievērojami palēnināt akumulatora noārdīšanos.

Tiek uzskatīts, ka šādā veidā ir iespējams pagarināt akumulatora darbības laiku divas vai vairāk reizes.

Lasi vēl: “Nākošā mēneša patiesie veiksminieki!”; 2023. gada jūlijs: 4 zodiaka zīmēm šajā mēnesī veiksies visvairāk

Mēs piekrītam, ka pirmajā brīdī visi šie ieteikumi var sagādāt zināmas neērtības ikdienai, taču, ja pamēģināsit, tad ar laiku tie kļūs par labiem ieradumiem, par kuriem akumulators pateiksies.

 

Leave a Comment