Kāpēc saldētas dilles ir bez garšas un aromāta? 3 padomi, kā sasaldēt dilles ziemai – tās būs tikpat labas kā svaigas dilles

Otrs padoms. Dilles rupji sasmalciniet. Vai arī vienkārši sagrieziet tās zariņos. Tas ir vienkārši: smalki sagriezti zaļumi zaudē vairāk garšas.

Tāpēc, jo mazāk mēs izmantojam nazi, gatavojot dilles, jo labāk. Un arī tāpēc, lai zariņi saglabātu savu sulu un pēc atkausēšanas veiksmīgi papildinātu jebkuru ēdienu.

Par to mani pārliecināja mana paša pieredze. Un šis padoms der ne tikai ar dillēm, bet arī ar citiem ziemai paredzētajiem saldumiem.

Tāpēc es gatavoju dilles tieši tādā veidā, kādā tās izraucu no dobes. Apgriežu tikai stingros kātiņus un lielos zariņus ērtības labad sadalu vairākās daļās.

Trešais padoms. Gatavojam pa daļām. Tādā veidā sasaldēšanas process būs ātrāks, un sagatave vairs nebūs jāatkausē.

Šo niansi sapratu jau sen, kā jau laikam visi pieredzējušie pavāri. Lai ko arī sasaldētu, labāk to darīt pa daļām.

Galu galā, tad jūs varat vienkārši iegūt nepieciešamo garšaugu, ogu, dārzeņu vai sēņu daudzumu un nekavējoties tos izmantot ēdiena gatavošanai.

Dilles sasalst ātrāk nelielās porcijās. Tas nozīmē, ka tas nezaudēs savas īpašības – garšu un aromātu. Un to arī nepārklās sals.

Ne velti rūpnīcās tiek izmantota zibatmiņas saldēšana. Parastā saldētavā arī temperatūra ir diezgan zema.

Un, ja arī zaļumu maisiņu padarīsit plakanu, process prasīs minimālu laiku.

Svarīgs moments: ja zaļumus sasaldējam lielā traukā, tad tas daudzkārt jāizņem no saldētavas, jāpaņem vajadzīgais daudzums diļļu un jāliek atpakaļ.

Lasi vēl: 07.07.2024 ir laimīgo septiņnieku diena. Kā pareizi rīkoties, lai noķertu veiksmi un labklājību aiz astes

Šajā laikā sagatavei nav laika atkausēt, taču ir pilnīgi iespējams nedaudz sasildīties.
Tas izraisa sarma veidošanos, nepatīkamu baltu pārklājumu uz saldētas pārtikas. Dilles kļūst ledainas un bez garšas.

Atkausēts tas ātri atmetīs visu sulu un noteikti nepadarīs ēdienu ēstgribu. Tāpēc liekam mazos maisiņos. Šie vienkāršie triki palīdzēs bez liekas apgrūtinājuma un laika uzkrāt dilles ziemai.

Starp citu, mana vecmāmiņa jau ir izmantojusi šos padomus un novērtējusi dilles. Izmēģini arī tu 🙂

Leave a Comment