Kāpēc nevar uzlikt eglīti un rotāt māju līdz 14. decembrim? Pati dižā Vanga to aizliedza!

Kāpēc nevar uzlikt eglīti un rotāt māju līdz 14. decembrim? Pati dižā Vanga to aizliedza! Lai gan viņa uzskatīja, ka Ziemassvētku egle ir svēta lieta, tomēr ātrāk par 14.decembri tā nesīs vien nelaimi. 

Baba Vanga bija Bulgārijas izcila mediju un mistikas sieviete, kuras dzimšanas noslēpumi un paredzējumi pievilinājuši uzmanību visā pasaulē. Viņa dzimusi 1911. gadā Bulgārijā un mirusi 1996. gadā. Baba Vanga guva popularitāti ar saviem apgalvojumiem par nākotnes notikumiem un ar spēju “redzēt” nākotnes notikumus un sniegt padomus.

Baba Vanga dzīvoja vienkāršā lauku vidē un piesaistīja uzmanību ar savu izcilību dažādās jomās. Viņa tika uzskatīta par “gandrīz aklu,” jo viņas redze bija ierobežota, un viņa zaudēja redzi bērnībā.

Daudzi cilvēki uzskata, ka Baba Vanga bija spējīga paredzēt nākotni un sniegt precīzus padomus. Viņa tika pieprasīta gan par personīgām konsultācijām, gan arī par valsts un pasaules notikumu komentāriem.

Viņas piegājienā nākotnes paredzēšanā tika izmantotas simboliskas un metaforiskas izteiksmes, un daudzi no viņas prognozēm tika uztvertas plašā kontekstā un interpretētas atbilstoši notikumiem.

Jautājums par to, kāpēc nevajadzētu stādīt Ziemassvētku eglīti un rotāt māju pirms 14. decembra, ir saistīts ar pastāvošajiem ticējumiem un tradīcijām, kas pie mums atceļojušas no seniem laikiem un dažādām kultūrām. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus no šiem ticējumiem un mēģināsim izskaidrot to izcelsmi.

Baznīcas iemesli

Viena no izplatītākajām versijām par šī ticējuma skaidrojumu ir saistīta ar reliģiskajām tradīcijām. Pareizticīgajā baznīcā 14. decembrī tiek svinēti Taisnā Filareta Žēlsirdīgā svētki – viens no svarīgiem notikumiem kristīgajā kalendārā.

Lasi vēl: Degvielas uzpildes stacija ”Virši” paziņo ļoti patīkamus jaunumus saviem klientiem! Nu tik būs!

Filarets Žēlsirdīgais bija cilvēks, kurš nāca no bagātas un dižciltīgas ģimenes, bet atteicās no greznības, tāpēc Ziemassvētku eglītes uzstādīšanu un mājas rotāšanu pirms šī datuma varētu uzskatīt par reliģisko rituālu neievērošanu un necieņas izrādīšanu pret svēto.

Mājas gariņš apvainosies

Daži arī stāsta, ka pastāv ticējums par gariņiem un mājas saimniekiem. Saskaņā ar šo ticējumu, ja izrotā māju un uzstāda Ziemassvētku eglīti agrāk nekā 14. decembrī, mājā mītošie gariņi var apvainoties, jo vēl nav sagatavojušies svētkiem.

 

Kāpēc Ziemassvētku eglītes rotāšana agrāk par 14. decembri ir nelaime?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment