Kāpēc nedrīkst dzert kafiju ar pienu: liec aiz auss, citādi riskē iedzīvoties nopietnās veselības problēmās

Kafija jau sen ir kļuvusi par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu. Tikai daži no mums var iedomāties rītu bez tases aromātiskas kafijas.

Ar vai bez cukura, ar krējumu, pienu, kanēli, konjaku, kaut ko saldu vai kopā cigareti – nav svarīgi, kam tu dod priekšroku, lai uzņemtu rīta kofeīna devu. Pats galvenais, kafijai ir svarīga loma mūsu uzturā.

Kas ir veselīgāk – kafija ar pienu vai bez?

Visi kafijas cienītāji jau sen ir izlēmuši, kāds dzēriens viņiem patīk. Daži cilvēki dod priekšroku espresso, citi nevar iedomāties kafiju bez cukura, citi dzērienam pievieno pienu vai saldo krējumu. Bet jāatzīst – izvēloties dzērienu atbilstoši savai gaumei, katrs no mums ir izmēģinājis vairākus desmitus variantu, pirms atradis sev atbilstošāko.

Teju visi ir pamēģinājuši kafiju ar pienu, taču ar šo dzērienu ne viss ir tik vienkārši, un, kā apgalvo uztura speciālisti, būtība nav tikai tajā, ka ikvienam ir sava gaume attiecībā uz garšu.

Ja runājam par to, vai kafija ir veselīgāka ar pienu vai bez tā, tad noteikti ar pienu. Pirmkārt, piens pats par sevi ir diezgan barojošs produkts, kas ir labvēlīgs organismam. Otrkārt, piens daļēji neitralizē kofeīnu, kas ir neapšaubāms pluss uzmundrinošā dzēriena cienītājiem, kuri cieš no paaugstināta asinsspiediena vai kuriem ir problēmas ar kuņģa un zarnu traktu.

Tāpēc, ja runājam par to, kas ir noderīgāks: kafija ar vai bez piena, tad tiem, kas vēlas samazināt kofeīna daudzumu dzērienā, noteikti noderīgāka ir kafija ar pienu.

Tomēr izrādās, ka ne viss ir tik vienkārši, un piena pievienošana ir daudzi mīnusi.

 

Kāpēc ārsti uzskata, ka nedrīkst dzert kafiju ar pienu

Uz šo jautājumu nav vienas atbildes, jo viss ir tīri individuāli. Uztura speciālisti saka, ka tiem, kas cenšas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, kafija ar pienu ir aizliegts dzēriens.

Ja mēs runājam par to, kāpēc nedrīkst dzert kafiju ar pienu, tad atbilde ir acīmredzama – dzēriens, kuram tiek pievienots piens, parasti satur diezgan lielu cukura daudzumu.

Lasi vēl: Gigantisks naudas cunami: uzreiz 4 zodiaka zīmes gaida jaudīgs naudas pieplūdums nākamajās 2 dienās

Lasi vēl: Šonakt debesīs Latvijā būs novērojama pēdējā gada krāšņākais notikums; cikos debesis iemirdzēsies?

Tāpēc tas, ko sākotnēji varētu saukt tikai par tasi kafijas, pēc piena pievienošanas pārvēršas par diezgan sātīgu uzkodu, turklāt ar lielu smago ogļhidrātu saturu un rezultātā – ar augstu kaloriju daudzumu.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment