Kāpēc nedrīkst dzert kafiju ar pienu: liec aiz auss, citādi riskē iedzīvoties nopietnās veselības problēmās

Kafija ar pienu – kur slēpjas bīstamība

Pirmkārt, šī dzēriena bīstamība ir tāda, ka mēs zemapziņā to neuztveram kā kaloriju avotu. Kaut kur zemapziņas līmenī mēs dzērienā redzam tikai kafiju, bet neņemam vērā, ka piens, krējums, cukurs un viss, ko pievienojām kafijas krūzei, jau sen ir pārvērtis nekaitīgu rīta kafijas tasi par “enerģijas bumbu”.

Ja runājam par to, cik kaloriju ir kafijā ar pienu, tad vidējā latte porcija satur no 180 kcal līdz 250 kcal atkarībā no cukura daudzuma un tauku satura pienā. Salīdzinājumam – kaloriju saturs 100 gramos kūkas ir aptuveni 300 kcal. Tādējādi – liela latte glāze kafejnīcā kaloriju ziņā praktiski neatšķiras no kūkas gabala!

Atbilde uz jautājumu, kā kafija ar pienu ietekmē figūru, ir vairāk nekā acīmredzama. Tomēr, kā apliecina uztura speciālisti, kafija ar pienu papildus kaitējumam auguma formām ir saistīta ar citām briesmām.

 

Kam vajadzētu atturēties no piena pievienošanas dzērienam

Augstā kaloriju satura dēļ īpaši dedzīgiem veselīga dzīvesveida cienītājiem ir izveidojusies stingra pārliecība, ka kafija ar pienu ir kaitīga nierēm. Pastāv arī viedoklis, ka kafija ar pienu ir kaitīga kuņģim. Turklāt šāds dzēriens var negatīvi ietekmēt zarnas un pat sejas ādu.

Protams, nav dūmu bez uguns, un visos šajos pieņēmumos ir daļa patiesības, bet ar vienu mazu labojumu – mēram jābūt it visā. Kafija nekaitē ne nierēm, ne zarnām, ja to dzer saprātīgos daudzumos.

Bet – ja mēs runājam par to, ka kafija ar pienu ir kaitīga aknām, tad ārstu vidū šajā jautājumā nav vienprātības.

Lasi vēl: Gigantisks naudas cunami: uzreiz 4 zodiaka zīmes gaida jaudīgs naudas pieplūdums nākamajās 2 dienās

Lasi vēl: Sēru vēsts: Ļoti slavens sportists devies aizsaulē ģimenes ielokā 74 gadu vecumā

Visticamāk, ka velns patiešām nav tik melns, kā viņu mālē, un rīta kafijas tase ar pienu nekaitēs ne tavai figūrai, ne veselībai. Lietas būtība ir tajā, ka visā ir jāievēro mērenība – tad veselībai briesmas nedraudēs!

 

Leave a Comment