Kāpēc es neizmantoju tumšo motīvu operētājsistēmā Android un neiesaku arī jums

Mūsdienās gandrīz katram Android viedtālrunim ir tumšais motīvs jeb režīms, ko izmanto visi, kam nav slinkums. Pirmo reizi šis saskarnes dizains tika testēts vietnē Twitter, bet 2019.gadā šis režīms jau darbojās operētājsistēmās Windows, iOS un Android.

Neskatoties uz tumšā motīva popularitāti, es to neizmantoju. Tas ir saistīts ne tikai ar personīgo izvēli, bet arī ar zinātniskiem pētījumiem, kuri atspēko priekšrocības, kādas tam tiek piedāvātas. Noskaidrosim, kādi tad ir tumšā režīma trūkumi.

 

Acīm drošs viedtālrunis

Cilvēki, kuri izmanto tumšo motīvu, ir pieraduši domāt, ka tas samazina acu nogurumu. Principā daļa patiesības šajā ziņā ir. Bet tikai tad, ja lietojat viedtālruni vājā apgaismojumā.

To apstiprina Google ziņojums, kurā uzņēmums apgalvo, ka tumšais režīms ir programmatūras izstrādātāju ērtība monitora izstarotās gaismas samazinājuma dēļ. Lai gan – vai tad nav vieglāk vienkārši samazināt monitora spilgtumu?

 

Mani iebildumi pret tumšo tēmu ir par baltu tekstu uz melna fona. Lielākā daļa grāmatu ir rakstītas melnā krāsā uz balta fona, un tāpēc pāreja no viena formāta uz citu rada diskomfortu.

Balta teksta lasīšana ir īpaši neērta dienas laikā. Ja uz tumšu fonu acis reaģē, atverot varavīksneni (lai noķertu vairāk gaismas), tad uz gaišu – to aizverot.

Lasi vēl: “Viņi ir paši apņēmīgākie, reti kad atkāpjas!”; Šīs 4 zodiaka zīmes vienmēr iegūst to, ko vēlas

Tagad iedomājieties, ka izmantojat viedtālruni ar tumšu tēmu spilgtā saules gaismā, un tad paskatieties sāņus – pēc tam acīm nepieciešams zināms laiks, lai atgūtos. Pat paši viedtālruņu ražotāji iesaka šo režīmu izmantot tikai vakarā, tāpēc piedāvā izveidot tā lietošanas grafiku.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment