Kāpēc 7.maijā mūsu senči aizliedza visiem griezt matus? Šo noteikumu nepārkāpa neviens!

Kāpēc 7.maijā mūsu senči aizliedza visiem griezt matus? Šo noteikumu nepārkāpa neviens, jo zināja ka pretējā gadījumā viņus gaida neveiksme un milzu problēma. 

Šajā dienā dzīvniekiem tika veltīta liela uzmanība – tie tika tīrīti, kopti un labi baroti. Neaizmirsa arī par ganu, kuram visu sezonu bija jābūt kopā ar lopiem. Lai viņš būtu uzmanīgs un gādīgs pret dzīvniekiem, viņu garšīgi pabaroja un dāvināja dāvanas.

Šajā dienā bija arī ierasts uzart pirmo vagu, svētījot to ar svēto ūdeni.

Saskaņā ar ticējumiem, tieši svētais Uzvarētājs “pavasarī atvēra zemi un laistīja laukos rasu”. Šajā rasā, starp citu, 7. maijā bija ierasts jāt, lai iegūtu spēku un veselību. Šajā laikā notika arī citi rituāli, tika dedzināti ugunskuri un pieminēti aizgājēji.

Saskaņā ar tradīciju pēc dievkalpojumiem šajās dienās tiek rīkotas procesijas un ticīgie tiek aplaistīti ar svēto ūdeni. Baznīcās tiek plaši atvērti Karaliskie vārti (ieeja baznīcas altāra daļā), kas simbolizē Dieva žēlastības nolaišanos no debesīm.

Bet kāds šeit sakars matiem? Lūk!

Šajā dienā jums nevajadzētu domāt par attiecībām – jums var būt nopietni strīdi ar saviem radiniekiem. Nedalieties ar saviem sasniegumiem un plāniem – jūs var piemeklēt nelaime.

Neizmantojiet šīs dienas rokdarbiem – rezultāts nebūs tāds, kāds gaidīts. Meitenēm nevajadzētu griezt matus un mainīt savu izskatu – tu vari kļūt nepamanāms pretējam dzimumam.

 

Leave a Comment