Kādam vīrietim Līgo svētki beidzās īsti nesākušies, kad viņam atnāca paziņojums no meža kameras; tur pavērās skumja aina

Kādam vīrietim Līgo svētki beidzās īsti nesākušies, kad viņam atnāca paziņojums no meža kameras. Tur pavērās skumja aina. Saimnieks ir gatavs komentēt šo situāciju. 

Jāņi ir latviešu gadskārtas svētki, ko svin vasaras saulgriežu laikā, kad ir visīsākā nakts un visgarākā diena. Dienu pirms Jāņiem sauc par Zāļu dienu, tās vakaru sauc par Jāņu vakaru, nakti par Jāņu nakti un nākamā diena ir paši Jāņi.

Valsts noteiktā Jāņu diena ir 24. jūnijā, kas ir dažas dienas vēlāk par vasaras saulgriežiem. Daļa latviešu diasporas Sibīrijā — 19. gadsimta latviešu kolonistu pēcteči Jāņus svin pēc vecā stila 6. un 7. jūlijā.

 

Lasi vēl: Jaunākā informācija par mazās Justīnes vecākiem, kuri patreiz atrodas apcietinājumā

Latvijas iedzīvotājiem visievērojamākie un ierastākie svētki ir Zāļu diena, ko atzīmē visi sabiedrības slāņi un vecuma grupas. Lai gan Zāļu dienai ir vēsturiska konotācija ar vasaras saulgriežiem, tā dažkārt tiek atšķirta no Jāņu dienas datumu nesakritības dēļ.

Dobeles pusē kāds saimnieks izplatījis ļoti svarīgu paziņojumu un brīdinājumu visiem. Viņam atnācis paziņojums no meža kameras un lūk, kas tajā bija redzams!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment