Kā laistīt dārzu rudenī: 5 padomi, ko nedrīkst aizmirst

Neraugoties uz izplatīto uzskatu, ka rudenī nevajadzētu laistīt augus, kas pāriet miera stāvoklī, tas ir priekšnoteikums augu labsajūtai. Tomēr, lai laistīšana nenodarītu vairāk kaitējuma nekā labuma, jāievēro daži ieteikumi.

Rudens sezona nodrošina siltas dienas ar vēsām naktīm un regulāriem nokrišņiem, kas veicina augu augšanu un nostiprināšanos zemē. Tas ļauj augiem uzkrāt barības vielas un vieglāk panest temperatūras maiņas.

Tomēr, ja rudens ir sauss, augi var ātri sākt izžūt, tāpēc tos var nākties laistīt biežāk – aptuveni reizi nedēļā vai divās, lai veicinātu sakņu attīstību.

Ir svarīgi stiprināt sakņu sistēmu ar pienācīgu mitrumu, lai tās būtu pietiekami spējīgas izturēt spēcīgus vējus, zemas temperatūras un blāvu ziemas sauli. Bet, ja augsne ir pārmitra, tā ātrāk un spēcīgāk sasalst, kas var izraisīt auga bojāeju.

Turklāt bez pienācīgas laistīšanas augi nespēs laicīgi nomest lapas, kas var izraisīt zaru lūšanu ziemā zem sniega svara. Lūk, daži padomi, kā pareizi laistīt dārzu rudenī.

Pareizi noteikt laistīšanas laiku

Laistīt ieteicams tikai tad, kad lapas ir pilnībā nokritušas. Gaisa temperatūra šajā laikā pazeminās līdz 2-3 grādiem.

Vēlāk nav ieteicams bagātīgi laistīt – augsnes virskārta jau būs sasalusi. Kamēr lapas nav pilnībā nokritušas, rudenī augus nedrīkst arī pamatīgi laistīt – tas var izraisīt dzinumu augšanu.

Lasi vēl: Kāpostu lapās ietīti marinēti gurķi ziemai: gardēžu cienīga recepte

Pievērsiet uzmanību laikapstākļiem

Lai gan, lai palielinātu siltuma vadītspēju, augsnei jābūt mitrai vismaz 1 m dziļumā, šādai mitrināšanai var pietikt ar bagātīgu nokrišņu daudzumu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Tātad, ja koki ir pilnībā nometuši lapas un augsne ir mitra, mitruma palielināšanas laistīšana var nebūt nepieciešama.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment