Kā diedzēt kartupeļus, lai iegūtu agru un ļoti bagātīgu ražu: sāciet gatavošanos jau tagad

Atlasīto stādāmo materiālu ieteicams ievietot kastēs. Tās vēlams piepildīt līdz pusei, lai turpmāk dīgsti mazāk tiktu bojāti. Kastes jānovieto telpā, kur tās tiks turētas istabas temperatūrā. Tās jānosedz ar vecu segu vai citu blīvu audumu. Ja kartupeļus diedzē blīvās kastēs, bumbuļus var apklāt ar mitrām zāģu skaidām vai smiltīm.

Diedzētie kartupeļi ir papildus jāšķiro. Kad dzinumi ir skaidri redzami, bumbuļi rūpīgi jāsašķiro. Kartupeļus ar izspūrušiem dzinumiem noraida, jo tie nav piemēroti stādīšanai: no plāniem dzinumiem kvalitatīvi krūmiņi neizaugs. Pēc tam kastes atkal pārklāj.

Daži dārzkopji iesaka kartupeļus diedzēt kartona olu paliktņos. Lai to izdarītu, bumbuļi jāieliek šūnās tā, lai dzinumi augtu pareizajā virzienā. Taču šāda metode der, ja plānojat iestādīt ne vairāk kā divus spaiņus. Savukārt lielu dārzu īpašnieki silda un diedzē kartupeļus tieši maisos. Viņi tam atvēl mazāk laika, tad dzinumi būs īsi un transportēšanas un stādīšanas laikā nenolūzīs.

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 79%

0%

Pieredzējuši lauksaimnieki stādāmo materiālu sāk gatavot no rudens. Lai to izdarītu, viņi kaltē sēklas kartupeļus saulē un ļauj tiem nedaudz “iedegt” līdz zaļganam tonim. Tādējādi bumbuļi sacietē, un to iekšpusē izdalās indīgas vielas, kas “sabojā apetīti” dažādiem kaitēkļiem. Šo procedūru var veikt arī pavasarī. Atcerieties, ka šādus kartupeļus nedrīkst ēst!

Leave a Comment