Jebkuras aknas būs maigas, ja, tās gatavojot, ievērosiet šos trikus, par kuriem ne visi zina (to dara restorānos)

Aknas ir ļoti noderīgs produkts, tās ir sātīgas, bagātas ar olbaltumvielām un dzelzi. Taču ir jāzina, kā pagatavot aknas – liellopa, vistas vai jebkuras citas.

Domāju, ka daudzas mājsaimnieces zina, ka, pārāk ilgi gatavojot aknas, tās var kļūt cietas un sausas. Un daudzi baidās nepabeigt to gatavošanu, jo pastāv liels infekcijas risks, jo tieši aknas šajā ziņā tiek uzskatītas par visbīstamākajām.

Taču ir daži triki, kas palīdzēs pietiekami termiski apstrādāt aknas un saglabāt to maigumu, sulīgumu un tekstūru. Šos trikus izmanto daudzi kafejnīcu un restorānu pavāri. Tie ir zināmi arī gudrām mājsaimniecēm.

OBLIGĀTI neaizmirstiet noņemt no aknām plēvi, citādi tās būs cietas.

 

Pirmais triks – vienkārši pievienojiet cepamo sodu

Cepamā soda ir plaši izplatīta ēdināšanā saistībā ar gaļas produktiem. No dzeramās sodas nevajadzētu baidīties, nelielos daudzumos tā ir pilnīgi droša un varbūt pat noderīga.

Pirms cepšanas aknas pārkaisa ar dabīgo cepamo sodu, atstāj uz 7-10 minūtēm un labi noskalo. Soda darbojas kā sārms, mīkstina aknas un novērš to sacietēšanu termiskās apstrādes laikā.

Pateicoties šai metodei, aknas nav ne nepietiekami izceptas, ne pārceptas, bet īsā cepšanas laikā kļūst sulīgas un mīkstas.

Lasi vēl: Diemžēl no sirds problēmām aizsaulē devies cienījams aktieris un ģimenes cilvēks; viņam bija vien 64 gadi

Otrs triks – blanšēšana

Kas ir blanšēšana – tā ir īslaicīga produktu apstrāde ar verdošu ūdeni vai tvaiku. Šeit ir svarīgi aknas sagriezt vidēja lieluma gabaliņos. Tieši vidēja izmēra – mazas.

Lai to izdarītu, aknas ātri aplej ar verdošu ūdeni vai iemet verdošā ūdenī uz 30 sekundēm un pēc tam atdzesē zem auksta ūdens. Gabaliņiem jāmaina krāsa. Tas radīs apvalka hermētisku efektu, un turpmākā gatavošanas laikā visa sula paliks iekšpusē.

Pēc tam aknas izžāvē un apcep uzkarsētā pannā uz liela karstuma. Tikai dažas minūtes. Tas saglabās aknas sulīgas un neļaus tām pārcepties.

 

Lūk, arī pats galvenais trešais triks – lasiet tālāk! 

Leave a Comment