Jebkuras aknas būs maigas, ja, tās gatavojot, ievērosiet šos trikus, par kuriem ne visi zina (to dara restorānos)

Trešais triks – vispirms dārzeņi, tad aknas

Ja receptes pagatavošanā ir iekļauti sīpoli un burkāni, vispirms jāsutina tieši tie. Sautē burkānus, kas sagriezti nelielos gabaliņos vai sarīvēti uz rupjas rīves, līdz tie kļūst zeltaini, pievieno sīpolus, kas sagriezti puskociņos vai kubiņos. Visu sautē līdz pusgatavībai.

Tiklīdz tie sāk izdalīt savu raksturīgo garšu, sagatavotos aknu gabaliņus ievieto pannā vai katlā ar biezu dibenu. Cep uz liela karstuma vai sautē, pievienojot jebkuru mērci, buljonu vai ūdeni, ko vēlaties.

Ja vispirms apcep aknas un tikai pēc tam pievieno dārzeņus, aknas noteikti pārgatavosies un kļūs sausas un cietas.

 

Ceturtais triks – sāli beriet tikai gatavošanas beigās

Mēs visi zinām, ka sāls var izvilkt mitrumu no visa, ar ko tā nonāk saskarē. Pamēģiniet atstāt atvērtu burku ar sāli, un drīz vien pamanīsiet, ka tajā izveidojušies gabaliņi – sāls ir uzsūkusi mitrumu no gaisa.

Tāpēc aknas vienmēr ir jāsāla gatavošanas beigās, neatkarīgi no tā, vai tās cepat, vārat, sautējat. Ja aknas sālīsiet uzreiz, tās sāks izdalīt sulu, kas tās padarīs sausas.

Lasi arī: Māsa parādīja, kā iztīrīt netīru cepamo paplāti, izmantojot parastu monētu

Šie triki ļaus jums pagatavot jebkuras aknas tā, ka jūs nespēsiet apstāties tās ēst. Un neaizmirstiet pirms tam aknas iemērkt pienā vai degvīnā, lai noņemtu no tām rūgtumu.

 

Leave a Comment