Jau martā sāks izmaksāt piemaksas šīs kategorijas Latvijas cilvēkiem uz viņu bankas kontiem

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) ir Latvijas valsts iestāde, kas atbild par sociālās apdrošināšanas sistēmas administrēšanu un nodrošina iedzīvotājiem dažādus sociālos pabalstus un atbalstu.

Tās galvenais uzdevums ir nodrošināt iedzīvotājiem sociālo nodrošinājumu dažādās dzīves situācijās, piemēram, Sl***bas, invaliditātes, bezdarba, vecuma vai zaudētās darbības gadījumā.

Lasi vēl: Kā izaudzēt tādus pētersīļus, ka jums pēc padoma prasīs pat pieredzējušākie dārzkopji?

VSAA funkcijas un uzdevumi ietver:

Sociālo pabalstu un apdrošināšanas programmu administrēšana un izpilde, tai skaitā Sl***bas un laimes Sl***bas pabalsti, invaliditātes pabalsti, vecuma pensijas, bērnu pabalsti un citas sociālās palīdzības programmas.

Lasi vēl : Latviju pāršalc, kas negaidīts! Pie mums ieradusies augsta līmeņa Holivudas zvaigzne un pārsteidz iedzīvotājus

VSAA martā sāks izmaksāt piemaksas šādā apmērā! 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments informējis attiecību speciālistu Egilu Zariņu, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) no marta sāks piešķirt piemaksas pie vecuma un invaliditātes pensijām personām, kuras šādām pensijām apstiprinātas laikā no 2012.gada 1.janvāra līdz 2014.gada 31.decembrim.

Ziedkāpostu steiks ar sēnēm un sieru cepeškrāsnī: lieliska ēdiena recepte

Papildu iemaksas tiks nodrošinātas Latvijas pensionāriem, kuri dzīvo Latvijā, Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīs, Šveicē, Lielbritānijā un Gērnsijā, lai papildinātu vecuma un invaliditātes pensijas.

Lasi vēl: Latvijas sinoptiķa izplata netipisku ziņu saistībā ar gaidāmo laiku tuvākajā laikā; līdz šim nekas tāds nav darīts

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pauž gandarījumu par VSAA spēju veikt mobilo tālruņu aprēķinus un paziņot par piemaksu piemaksu pie vecuma un invaliditātes pensijām uzsākšanu martā.

Pēc ministra teiktā, pensionāri pilnu aprēķināto summu par janvāri, februāri un martu saņems nākamajā mēnesī, un turpmākās ikmēneša piemaksas tiks izmaksātas aprīlī un turpināsies arī pēc tam.

 

Arī interesanti: VIDEO. “Viņiem neinteresē, kāds tev ir dupsis!” – juriste Ieva Brante par vīriešiem, kas grib iepazīties

 

Leave a Comment