Jau drīz mūs gaida supermēness! Retais periods pirms Zilā Mēness: spēcīgi rituāli pārmaiņām dzīvē no 6. jūlija

21. jūlijā Latvijas iedzīvotāji varēs izbaudīt pārsteidzošu un aizraujošu astronomisku parādību – pilnmēnesi, ko dēvē par supermēnesi.

Informācijas portāla Spogulis žurnālisti pastāstīja par šīs parādības īpatnībām un par rituāliem, kurus šajā laikā var un vajag veikt sākot no 6. jūlija – perioda līdz supermēnesim.

Supermēness pirms Zilā Mēness: perioda īpatnības

Šajā laikā mūsu uzticamais Zemes pavadonis palielināsies vēl par 7 % un spīdēs par 16 % spožāk nekā parasti. Labvēlīgos laika apstākļos šo pārsteidzošo parādību varēs vērot visu nakti.

Pilnmēness ne tikai sniedz iespēju baudīt skaistu skatu, bet arī paver durvis uz noslēpumainu un maģisku pasauli. Senās leģendas un rituāli mudina mūs izmantot šo īpašo enerģiju, lai panāktu vēlamās pārmaiņas savā dzīvē.

Lasi arī: Kāpēc āboli nenogatavojas un nokrīt pirms laika; Biologs skaidro, kā saglabāt ražu

Termins “Zilais mēness” attiecas uz trešo pilnmēnesi astronomiskajā sezonā, kas parasti notiek tikai trīs reizes, bet šogad būs četras. Vēl šogad Zilais Mēness būs arī 18. septembrī.

Kā izmantot un kādiem nolūkiem ir visretākais 2024. gada periods: rituāli un paražas.

Lūk, daži spēcīgi rituāli, kurus var veikt supermēness laikā:

Rituāli ar ūdeni un mēness gaismu

Saskaņā ar leģendu uz palodzes novieto glāzi ar ūdeni tā, lai tajā atspīdētu mēness gaisma. Ūdeni atstāj uz visu nakti un tad izdzer. Tiek uzskatīts, ka šāds “mēness” ūdens spēj piesaistīt cilvēka dzīvē to, kas viņam tajā brīdī visvairāk nepieciešams.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment