“Janvāris būs visbriesmīgākais 21. gadsimtā”: sinoptiķi paziņojuši, kam gatavoties

Meteorologi ir pastāstījuši par to, kādu pārsteigumu laikapstākļu ziņā sagādās janvāris. Pēc meteorologu domām, ziemas otrajam mēnesim laikapstākļu ziņā vajadzētu kļūt teju par briesmīgāko 21. gadsimtā. Un pēc klimatisko anomāliju skaita šis mēnesis var uzstādīt jaunu rekordu.

Pēc sinoptiķu domām, gaidīt normālus laikapstākļus gaidāmajā 2024. gada janvārī noteikti nav vērts. Pēdējā laikā cilvēki ir pieraduši pie tā, ka laikapstākļi trako un iziet ārpus sava ierastā un normālā klimata robežām.

Taču gaidāmajam janvārim vajadzētu sagādāt lielu pārsteigumu pat tiem, kas pieraduši pie anomālijām.

Tātad, pirmkārt, eksperti prognozē, ka lielais sals, kas decembrī saistīja lielāko daļu Austrumeiropas teritorijas, līdz janvārim atkāpsies. Tajā pašā laikā to nomainīs nenormāls siltums.

Jau decembra beigās termometru stabiņi sāks strauji celties Austrumeiropas reģionos, kā arī visos pārējos Eiropas centrālajos reģionos. Turklāt Baltijas jūras reģiona pilsētās kļūs nenormāli silts.

 

Saskaņā ar meteorologu datiem Jaunā gada svētku laikā temperatūra paaugstināsies līdz neticamajiem plus 6-8 grādiem pēc Celsija, kas būs daudz vairāk nekā parasti. Šādi laikapstākļi saglabāsies līdz mēneša vidum.

Tomēr līdz ar nenormālu siltumu Eiropas Austrumu daļā nāks arī citas bīstamas parādības: tā būs krusa, slapjš sniegs, sasalstošs lietus un ļoti krasas atmosfēras spiediena izmaiņas. Visa šī buķete var padarīt nākamo janvāri par laikapstākļu ziņā briesmīgāko šajā gadsimtā.

Lasi vēl : Drīzumā apsver iespēju neiedomājami sodīt iedzēruša šofera pilnīgi visus pasažierus! Sodi būs ļoti milzīgi

Lasi vēl : VIDEO: Tas sāksies jau svētdien un turpināises 2 nedēļas! Bricis nāk klajā ar biedējošām prognozēm

Latvijas vēsākā ziema tika reģistrēta 1940. gada 9. februārī, kad Daugavpilī tika sasniegta zemākā gaisa temperatūra -43,2 grādi pēc Celsija. Šis ir viszemākais Latvijā reģistrētais gaisa termometra rādījums vēsturiskajā periodā.

Tomēr, ir svarīgi atzīmēt, ka vēsākā ziema ne vienmēr sakrīt ar janvāra mēnesi, un citi gadi vai mēneši varētu būt bijuši aukstāki citos laika periodos.

Kas Latvijā gaidāms uz tuvāko laiku?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment