“Janvāris būs visbriesmīgākais 21. gadsimtā”: sinoptiķi paziņojuši, kam gatavoties

Šīs nedēļas nogalē augstākā gaisa temperatūra gaidāma naktī uz svētdienu, no +3 grādiem atsevišķos rajonos valsts austrumos līdz +8 grādiem Kurzemes reģionā. Digitālā materiāla ikona norāda, ka nākamās nedēļas sākumā būs nemainīgs siltums.

Otrdien gaisa temperatūra Latvijā var sasniegt +5 līdz +9 grādu robežās. Pēc tam siltums mazināsies un pārskatāmā nākotnē var būt neliels sals. Sniega kušanas procesu veicinās arī lietus un stipra rietumu, dienvidrietumu vēja kombinācija.

Sagaidāms, ka valsts centrālajos un austrumu rajonos būs papildu lietusgāzes un sniegputenis, kas radīsies no jumtiem. Turklāt sniega smaguma dēļ koki šajās vietās liecas, kā rezultātā var lūzt gan koki, gan to zari.

 

Sagaidāms, ka ūdens līmenis upēs piedzīvos ievērojamu kāpumu, liekot Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centram izteikt dzeltenā līmeņa brīdinājumu par gaidāmo ūdens līmeņa paaugstināšanos Latvijas upēs tuvākajā nedēļā.

Paredzamie notikumi ietver zemu apgabalu applūšanu, iespējamu ledus aizsprostojumu veidošanos noteiktos upju posmos un ārkārtīgi straujas ūdens līmeņa paaugstināšanās iespējas.

Lasi vēl : Drīzumā apsver iespēju neiedomājami sodīt iedzēruša šofera pilnīgi visus pasažierus! Sodi būs ļoti milzīgi

Lasi vēl : VIDEO: Tas sāksies jau svētdien un turpināises 2 nedēļas! Bricis nāk klajā ar biedējošām prognozēm

Balstoties uz jaunākajām prognozēm, ir sagaidāms, ka Ziemassvētku sezonā varētu atkārtoties aukstāka temperatūra, kas potenciāli var radīt svaiga sniega sega visā Latvijā. Turklāt pastāv ievērojama snigšanas iespēja.

Leave a Comment