Drīzumā apsver iespēju neiedomājami sodīt iedzēruša šofera pilnīgi visus pasažierus! Sodi būs ļoti milzīgi

Nupat paziņots, ka jau drīzumā apsver iespēju ļoti neiedomājami sodīt iedzēruša šofera pilnīgi visus pasažierus. Tāpat paziņots, ka attiecīgi sodi var būt ļoti lieli. 

Satiksmes drošības vadošais Oskars Irbītis TV24 raidījumā “Preses klubs” rosināja veikt pārbaudi par atbildības pasākumu ieviešanu pasažieriem, kuri brauc ar transportlīdzekļiem, kurus vada personas alkohola reibumā.

Braukšanas dzērums ir termiņš, kas attiecas uz stāvokli, kad persona piedalās satiksmē, būdama alkohola ietekmē. Šis stāvoklis rada nopietnu risku gan braucējiem, gan citiem ceļu lietotājiem, jo alkohols ietekmē reakcijas spējas, koordināciju, uzmanību un spriedumu.

Teju visās pasaules valstīs un jurisdikcijās ir noteikti likumi un noteikumi, kas aizliedz braukšanu alkohola ietekmē vai nosaka maksimālo alkohola līmeni asinīs, kas atļauts braukšanas laikā. Šie noteikumi ir izstrādāti, lai aizsargātu visus ceļu lietotājus un samazinātu negadījumu risku.

Personas, kurām tiek konstatēts liels alkohola līmenis asinīs braukšanas laikā, var saskarties ar tiesiskiem sekām, piemēram, soda naudu, braukšanas tiesību zaudēšanu vai pat ieslodzījumu.

Svarīgi ir saprast, ka braukšana dzērumā ir bīstama ne tikai pašai personai, kas ir alkohola ietekmē, bet arī visiem citiem ceļu lietotājiem. Tāpēc ir ieteicams izvairīties no braukšanas, ja persona ir lietojusi alkoholu. Labāk ir izmantot alternatīvas transporta iespējas, piemēram, taksometrus, sabiedrisko transportu vai uzaicināt atbildīgu draugu par vadītāju, lai nodrošinātu visu dalībnieku drošību uz ceļa.

Lasi arī: Nereāli garšīgas un maigas: notiesāju veselas 20 vēja kūkas vienā piegājienā. Dalos ar recepti!

Taču Valsts policijas koledžas tiesību zinātņu docents Artis Velšs šajā jautājumā pauž krietni savādāku skatījumu, Kā gan tas īsti var būt saprotams? Kā gan tas īsti var ietekmēt pasažierus, ja vainīgs vadītājs? Redz, ka ļoti pamatīgi var!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment