Ja gribat likvidēt skrāpējumus uz koka mēbelēm, palīgā nāks valrieksts

Koka mēbeles ir kvalitatīvas, skaistas un izturīgas, taču arī tās nav imūnas pret skrāpējumiem. Ja uz virsmas pamanāt nelielus bojājumus, izmantojiet valriekstu.

Jā, jā, jūs pareizi sapratāt. Apstrādājiet bojāto vietu ar valrieksta kodolu tā, it kā mēģinātu pārkrāsot skrāpējumus. Valrieksts, protams, nespēs tos pilnībā likvidēt, taču tas tos maskēs tā, ka tie vairs nebūs pamanāmi. Starp citu, ja jums nav pa rokai valrieksta, pietiks arī ar valriekstu eļļu. Riekstu eļļas piepildīs skrāpējumu un padarīs to mazāk redzamu.

Palīgā var nākt eļļas un etiķa maisījums. Sajauciet 3 daļas olīveļļas ar 1 daļu baltā etiķa un uzklājiet to uz skrāpējuma ar mīkstu drānu. Šis maisījums var palīdzēt piepildīt skrāpējumus un atjaunot koksnes spīdumu.

Tāpat, lai atgrieztu mēbelēm pievilcīgu izskatu, varat izmantot tējas novārījumu vai kafijas biezumus. Ņemiet vērā, ka šī metode ir piemērota tikai tumšām mēbelēm. Paņemiet mikrošķiedras drānu, iemērciet to spēcīgā tējas novārījumā vai uzklājiet kafijas biezumus un rūpīgi noslaukiet skrāpējumus. Kādu laiku tie nebūs pamanāmi, bet pēc tam tos būs nepieciešams apstrādāt ar spēcīgāku līdzekli.

Varat arī mēģināt izmantot gludekli un mitru drānu. Šajā gadījumā uzlieciet mitru drānu uz skrāpējuma un viegli pārbrauciet ar gludekli. Siltums un mitrums var palīdzēt koksnei atjaunot tās sākotnējo formu.

Lasi vēl: Eksperts ieteica mājas līdzekli, kas logus notīra bez švīkām

Ja skrāpējums ir dziļāks, varat izmantot koksnes špakteļmasu, lai piepildītu skrāpējumu. Pēc tam, kad tā ir nožuvusi, noslīpējiet virsmu ar smalku smilšpapīru un nokrāsojiet vai nolakojiet to atbilstoši mēbeles krāsai.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Kopumā, lai novērstu skrāpējumus nākotnē, izmantojiet mēbeļu kopšanas līdzekļus un regulāri apstrādājiet virsmu ar piemērotu aizsarglīdzekli.

 

Leave a Comment