Intīmo muskuļu treniņi viņam un viņai. Kāpēc tas vispār jādara?

Ģenitālie muskuļi
Ģenitālo muskuļu atslābināšanās, kas notiek to nepietiekama treniņa vai dabisko vecuma izmaiņu dēļ, izraisa mazā iegurņa orgānu noslīdējumu. Pirmām kārtām no tā cieš urīnpūšļa, dzemdes, olnīcu, olvadu, arī dzimumfunkcijas.

Ar šo muskuļu atslābināšanos saistīta praktiski visa sieviešu ginekoloģija: stresa izraisīta urīna nesaturēšana, dzemdes, vaginas sieniņu noslīdēšana, neauglība, iekaisumi, audzēju procesi (dzemdes mioma, endometrioze u.c.).

Diez vai sievietes zina, ka tieši no šiem muskuļiem atkarīgs pareizs dzemdes izvietojums, bez kā praktiski nav iespējama normāla grūtniecība un dzemdības. Ar novājinātiem ģenitālajiem muskuļiem var būt saistīta arī neauglība (nereti ilgi gaidītā grūtniecība iestājas pēc tam, kad šie muskuļi ir nostiprināti). Vēl, protams, nepietiekams ģenitālo muskuļu tonuss ir viens no galvenajiem seksuālo problēmu cēloņiem: sākot no abpusēja apmierinājuma trūkuma līdz situācijai, kad vispār nav orgasma.

Vīriešiem vāji ģenitālie muskuļi un to nepietiekama darbība pirmām kārtām noved pie erekcijas traucējumiem (kas jau ir stipri tuvu impotencei), kā arī prostatīta un vazikulītiem.

Tā kā vīriešu ģenitālos muskuļus regulē urinēšanas process, to netrenētības gadījumā “pēdējais piliens vienmēr krīt biksēs” (tas, protams, ir tēlains, taču pietiekami konkrēts salīdzinājums).

Nāks tikai par labu, ja vīrieši zinās, ka trenēti ģenitālie muskuļi nozīmē, ka:
* rodas iespēja kontrolēt ejakulāciju (paildzināt dzimumaktu);
* pastiprinās erekcija, kas nenoliedzami ceļ vīrieša reitingu sievietes acīs.

Erekcija, protams, nerodas tikai muskuļu sasprindzinājuma rezultātā, taču līdz ar ģenitālo muskuļu nostiprināšanos, tās kvalitāte nenoliedzami uzlabojas.

Turklāt, sasprindzinot iegurņa lejasdaļas muskuļus, notiek dabiska prostatas dziedzera un sēklinieku masāža, kas savukārt mazina asins nogulsnēšanos šajos orgānos. Vienlaikus masāžai ir arī pretiekaisuma un uzsūkšanos veicinoša iedarbība, kas citos apstākļos tiek sasniegta ar parasto manuālo masāžu.

Anālie muskuļi
Ja anālie muskuļi ir teicamā tonusā, kārtojot lielās vajadzības, notiek pilnvērtīga zarnu trakta (gan taisnās, gan visas resnās zarnas) iztukšošanās. Ja šo muskuļu darbība ir vāja, zarnu trakts atbrīvojas tikai daļēji, un veidojas aizcietējumi. Turklāt sārņi un akmeņi paliek uz zarnu sieniņām un sāk saindēt organismu no iekšienes.

Šādās reizēs cilvēki parasti ķeras pie vēdera izeju mīkstinošiem līdzekļiem, taisa klizmas, kaut gan patiesībā visi sadales produkti organismam ir jāizvada pašam, un tas ar šo uzdevumu arī teicami tiek galā, ja minētie muskuļi strādā, kā nākas.

Arī hemoroīdu veidošanās (taisnās zarnas asinsvadu sieniņu izspiešanās) ir saistīta ar nepietiekamu anālo muskuļu treniņu. Ja šie muskuļi ir labā stāvoklī, to tonuss ietekmē arī resnās zarnas un vēnu sieniņas. Pretējā gadījumā vēnas sāk izspiesties (starp citu, hemoroīdu veidošanās sākumstadijā šo kaiti var novērst ar vienkāršiem anālo muskuļu treniņiem).

Kā pārvarēt Zemes pievilkšanās spēku
Šķiet, nav tādas ginekoloģiskas, uroloģiskas, proktoloģiskas problēmas, kuru varētu atrisināt bez mazā iegurņa muskuļu nostiprināšanas.

Asiņu nogulsnēšanos tajā rada arī pavisam dabisks cēlonis – Zemes pievilkšanās spēks, kuru novērst diemžēl nav iespējams, tāpēc ar to nākas vienīgi samierināties. Vienīgais veids, kā neļaut asinīm nogulsnēties, ir attīstīt mazā iegurņa muskuļus, apzināti likt tiem darboties.

Kāpēc tas tik svarīgi? Tāpēc, ka asins nogulsnēšanās gadījumā jebkura infekcija (ne tikai tā, kas izplatās dzimumkontaktu ceļā) izraisa iekaisumu.

Pat iekšējā un it kā nekaitīgā infekcija, nonākusi asins nogulsnēšanās zonās, pavājinātas imunitātes gadījumā var izraisīt iekaisuma procesus mazajā iegurnī. Lai kā pret šo iekaisumu cilvēks cīnītos, pilnībā to likvidēt neizdosies tikmēr, kamēr intīmie muskuļi nedarbosies, kā tiem pienākas.

Vēl jāņem vērā arī, ja iegurņa lejasdaļas muskuļi nav pietiekami spēcīgi, sākas visu iekšējo orgānu noslīdēšana, jo pazeminās arī to saišu tonuss, kas šos orgānus notur savā vietā. Cieš arī vēdera dobuma tonuss, bet tas jau nozīmē, ka saslimšanas draudiem ir pakļauti ne tikai mazā iegurņa, bet arī kuņģa-zarnu trakta orgāni.

Ne tik sen amerikāņu zinātnieki noskaidrojuši, ka mazā iegurņa muskuļu spriegums (labs, pilnvērtīgs tonuss) palielina galvas smadzeņu biopotenciālu un tādējādi aktivizē smadzeņu struktūru darbību. Taču izrādās, ka to, ko zinātnieki atklājuši tikai tagad, indiešu dziednieki, runājot par īpašo enerģiju – kundalini, kas pa mugurkaula stabu sasniedz galvas smadzenes un baro tās, zinājuši jau tālā senatnē.

Vingrojumi sievietēm
Pirms sāk treniņus, nepieciešams saprast, precīzāk sakot, sajust, kur īsti atrodas mazā iegurņa muskuļi. To var panākt, vairākkārt pārtraucot urināciju (iesākumā 2–3 reizes, pēc tam pakāpeniski pārtraukumu biežumu palielinot). Iesākumā savilksies gan ģenitālo, gan anālo muskuļu grupa, taču vēlāk jācenšas tos sasprindzināt (tātad arī sajust) atsevišķi.

Tad, kad šos muskuļus jau izdodas sajust, tos var trenēt (savilkt un atslābināt), esot jebkurā vietā un stāvoklī (sēžot, stāvot, guļot), jo šīs iekšējās kustības neviens nepamanīs. Tikai jāpatur prātā, ka vēdera, sēžas un gurnu muskuļiem jāpaliek atslābinātiem, tie šajā procesā nav iesaistāmi. Optimālais atkārtojumu skaits ir 15, turklāt jācenšas muskuļus noturēt saspringtā stāvoklī 5 sekundes.

Ne kritiskās dienas, ne grūtniecība šiem vingrojumiem nav šķērslis. Vienīgi sievietēm, kurām ir kāda ginekoloģiska saslimšana (dzemdes mioma, endometrioze), nodarbības vēlamāk sākt ārsta kontrolē.

Vingrojumi vīriešiem
Arī vīriešiem vairākkārtēja urinēšanas procesa pārtraukšana ir tikpat efektīva. Turklāt pēc katra pārtraukuma jācenšas panākt, lai nākamā strūklas deva būtu spēcīgāka par iepriekšējo. Kad spiediens mazinājies – process jāpārtrauc, dziļi jāievelk elpa, strauji jāizelpo un jāpacenšas, lai izdalītos arī pēdējais atlikums. Tikai tā tiks sasniegts optimāls rezultāts.

Turklāt jāmācās darboties atsevišķi ar ānusa un zem sēkliniekiem esošajiem muskuļiem. Kā to darīt? Jāatslābinās, jākoncentrē uzmanība un jācenšas pakustināt dzimumlocekli, izmantojot tikai zem sēkliniekiem esošos muskuļus. Anālo muskuļu stiprināšanai 15–20 reizes savelk un atslābina ānusu, atkārto 3–4 reizes dienā.

Kad trenēties
Vienmēr. Gan tad, kad jātiek vaļā no kādas kaites, gan tad, kad kaite jau uzveikta. Ārstēšanās periodā nodarbībām, protams, jābūt intensīvākām.

Tā kā nekāds speciāls laiks nodarbībām nav nepieciešams, treniņu var apvienot ar jebkuru ikdienas darbu: intīmos muskuļus var trenēt, piemēram, tīrot zobus, skujot bārdu, kārtojot frizūru, mazgājot traukus utt. Tiem, kas uz darbu brauc mašīnā, ieteicams pavingrināties ikreiz, kad nākas stāvēt pie luksofora sarkanās gaismas, bet pārējiem nekas netraucē patrenēties sabiedriskajā transportā. Īsāk sakot, ja būs gribēšana, būs arī varēšanas iespējas.

Leave a Comment