Indijas finanšu uzraugs uzlicis 2,25 miljonu ASV dolāru sodu kriptovalūtas biržai Binance

Finanšu izlūkošanas vienība (FIU) ir piemērojusi naudas sodu 188,2 miljonu rūpiju (2,25 miljonu ASV dolāru) apmērā pasaulē lielākajai kriptovalūtas biržai Binance par to, ka tā darbojās valstī, pārkāpjot vietējos ne***īgi iegūtu līdzekļu leg***cijas novēršanas noteikumus.

Indija pieprasa, lai virtuālo digitālo aktīvu pakalpojumu sniedzēji, piemēram, kriptovalūtas biržas, būtu reģistrēti FIU kā ziņotājiestādes un ievērotu tās no***īgi iegūtu līdzekļu leg***cijas novēršanas noteikumus.

Binance uzreiz neatbildēja uz e-pastu, kurā tika lūgts sniegt komentārus.

Maijā Binance bija reģistrējusies FIU, jo birža centās atsākt darbību valstī pēc tam, kad uzraugs izsniedza brīdinājumus par aizdomām deviņām ārzonas biržām, kas darbojās, pārkāpjot vietējos noteikumus.

Uzraudzības iestāde bija arī lūgusi Elektronikas un informācijas tehnoloģiju ministriju bloķēt tiešsaistes piekļuvi šīm biržām.

Kriptovalūta KuCoin martā bija reģistrējusies FIU, taču tai tika piemērots mazāks sods 3,45 miljonu rūpiju apmērā.

Arī Kanādas no****gi iegūtu līdzekļu leg***cijas novēršanas aģentūra maijā par  noteikumu pārkāpšanu Binance bija piemērojusi naudas sodu 4,38 miljonu ASV dolāru apmērā.

Bijušajam Binance izpilddirektoram Čangpengam Čao (Changpeng Zhao) maijā ASV apgabaltiesnesis Ričards Džonss Sietlā piesprieda četru mēnešu cie****odu pēc tam, kad viņš atzina savu vainu par valsts likumu pret naudas atm***anu pārkāpšanu.

Leave a Comment