Igauņi pilnībā noskaitušies uz Latviešu lēnīgumu! Ja šādi turpināsies, gaidāmas problēmas

Viena lieta ir ļoti skaidra! Igauņi ir pilnībā noskaitušies uz Latviešiem un Latvijas lēnīgumu. Šoreiz tas tik tiešām ir ar pilnīgi pamatotu domu, jo kurš gan domāja, ka situācija attīstīsies šādi. Ja tas šādi turpināsies, sagaidāmas problēmas. 

Igaunija pieļauj pieņēmumu, ka Latvijai līdz 2030. gadam varētu būt grūtības izpildīt savas saistības “Rail Baltica” projekta sadarbības pasākumos. Līdz ar to finansiālo ierobežojumu dēļ ir iespējams, ka sākotnējie sliežu ceļu ieviešanas posmi apies Rīgu, tādējādi ietekmējot vilcienu darbību visos maršrutos.

Igaunijas nacionālā raidorganizācija “EER” savā interneta portālā publicē interviju ar Andresu Lindemanu, kurš pilda Igaunijas Klimata pārmaiņu ministrijas “Rail Baltica” nodaļas vadītāju.

Ja “Rail Baltica” ieviešana caur Rīgu apdraud primārās trases savlaicīgu pabeigšanu līdz 2030.gadam, Igaunija iesaka atlikt savienojumu ar Rīgu un par prioritāti noteikt galveno līniju starp Tallinu un Varšavu.

Tas var draudēt to, ka Rīga vispār var tikt izstumta no šī maršruta. Žēl, ka paši Rīdzinieki to vēl nesaprot, ja šādi kavēsies.

Lindemann apgalvo, ka monorail ir tikpat dzīvotspējīgs kā kombinēta sliežu sistēma. Tuvākajās dienās paredzētas izšķirošas tikšanās, kurās pulcēsies Baltijas valstu premjerministri, lai pārrunātu dažādus jautājumus, tostarp tos, kas attiecas uz “Rail Baltica”.

Projektēšanas un stratēģijas izstrādes procesā ir ļoti svarīgi nodrošināt ilgtermiņa perspektīvu un būvēt dzelzceļu tā, lai tas atbilstu mūsu prasībām nākamajiem 30 līdz 50 gadiem. Tomēr šobrīd jau saskaramies ar pamatīgām problēmām. Un tās ir tik tiešām pamatīgas, tāpēc igauņi šobrīd ir pamatīgi noskaitušies!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment