Igauņi pilnībā noskaitušies uz Latviešu lēnīgumu! Ja šādi turpināsies, gaidāmas problēmas

Vienlaikus atzīstam, ka, pamatojoties uz satiksmes prognozēm sākotnējiem desmit gadiem, nav tūlītējas nepieciešamības pēc vienotas trases. Lindemans paredz, ka apmierinošs starpstaciju skaits garantēs labvēlīgu satiksmes statistiku pirmajā desmitgadē, kā to paredz plānotā kapacitāte. Pieprasījumam pieaugot, pakāpeniski var tikt uzsākta papildu sliežu ceļa posmu būvniecība.

Analizējot trafika apjomus, pamatojoties uz identisku datu avotu, mēs modelējām dažādus scenārijus, lai noteiktu projekta īstenošanas iespējamību pa posmiem. Pēc rūpīgas apsvēršanas mēs varam droši apliecināt, ka pakāpeniska pieeja projektam patiešām ir dzīvotspējīga.

Pēc Lindemana teiktā, tiklīdz 2030. gadā tiks uzsākta viensliežu dzelzceļa satiksme, gan starptautiskie, gan iekšzemes vilcieni spēs darboties ar plānoto ātrumu. Tas būs iespējams, jo īpaši pirmajos gados, jo būs pieejams liels skaits staciju. Līdz ar to tiks veiksmīgi ievēroti vilcienu kustības saraksti un prognozētie grafiki pirmajiem gadiem, nodrošinot efektīvus brauciena laikus.

Pēc Lindemaņa teiktā, Pērnavu iespējams sasniegt aptuveni 45 minūtēs un Rīgu mazāk nekā divās stundās. Svarīgi, ka dzelzceļa drošība nekādā veidā netiks apdraudēta.
Projekta finansiālais aspekts Igaunijā joprojām ir neskaidrs, tāpēc igauņi ar nepacietību gaida skaidrojumus nākamā gada pirmajos mēnešos. Šobrīd plānotās pasākuma izmaksas ir nedaudz zem trīs miljardiem eiro.

Tomēr precīzi skaitļi tiks apspriesti nākamajā gadā. Izmaksu ietaupījuma potenciāls no 0% līdz 50%, kas atbilst 1,6 miljardiem eiro, var tikt realizēts, ja tiek izbūvēti divi dzelzceļa sliežu ceļi, nevis viens.
Ikona, kas apzīmē digitālo vielu.

Patlaban galīgā apņēmība attiecībā uz dzelzceļa savienojamību ar Rīgas centru joprojām nav izlemta. Tā ir tikai viena no vairākām pašlaik izskatāmajām alternatīvām. Visu Baltijas valstu ministri izvirzījuši mērķi līdz 2030.gada beigām uzsākt “Rail Baltica” darbību no Tallinas līdz Varšavai.

Sākotnēji primārais dzelzceļa maršruts bija paredzēts šķērsot Rīgu. Tomēr turpinās diskusijas par iespēju, ka vilciens sākotnēji varētu apbraukt Latvijas galvaspilsētu.

Leave a Comment