Iemesli, kāpēc dārzeņu dārzā izkaisīt olu čaumalas: dārznieku iecienīts mēslojums

Olu čaumalām kā mēslošanas līdzeklim atklātā laukā, kā arī izmantošanai citos apstākļos nav analogu. To var izmantot gandrīz visiem augiem bez izņēmuma. Ļoti bieži dārznieki izmanto olu čaumalas kā mēslojums tomātiem, gurķiem un citām kultūrām, un nereti tas ir gandrīz vislabākais risinājums, strādājot nelabvēlīgās augsnēs. Palielinot auga izturību pret stresu, no tā būs lielāka iespēja gūt panākumus.

Lasi vēl: Mazliet biedējoši! “Varētu būt trīs gadīgs lāčuks…. ” – vienā no skaistākajām Latvijas pilsētām, kas atrodas tikai 45 km no Rīgas, pastaigājoties nofilmēts pieaudzis brūnais lācis

Kā pareizi iestrādāt olu čaumalas augsnē

Tā kā pareizs veids, kā pagatavot mēslojumu no olu čaumalām, no pirmā acu uzmetiena nav sarežģīts uzdevums un neprasa īpašus darba ieguldījumus, šo mēslojumu būs viegli izmantot pat iesācējiem.

Dariet to, un jūsu vijolīte atkal lieliski uzziedēs: recepti zina tikai viltīgās mājsaimnieces

Kopumā pietiek sasmalcināt čaumalu smalkas frakcijas veidā, samaisīt to ar zemi proporcijā 10:1 un, ja nepieciešams, pievienot desmito daļu komposta. Pēc tam mēslojums ir gatavs, un to var izmantot paredzētajam mērķim.

Lasi arī : Likumsargi brīdina: ar šādi aprīkotu transportlīdzekli nedrīkst atrasties uz ceļa!

Kur dārzeņu dārzā iebērt olu čaumalas

Labākā vieta mēslošanai ar olu čaumalām ir vieta tieši ap pašu augu. Mēslojums jālieto uzmanīgi, ar maigām sējas kustībām, izkaisot mēslojumu uz zemes blakus augam. Var izmēģināt daļēju mēslošanu augsnē, ja to atļauj sakņu sistēma. Pēc mēslošanas augsni ieteicams mēreni aplaistīt, lai tā labāk uzsūktos.

Iekrist likteņa nežēlastībā: šis jūnijs būs ļoti grūts dažām no zodiaka zīmēm

 

Leave a Comment