Iemācīju savu veco vīramāti, kā aizmigt 5 minūšu laikā. Iepazīstinu ar 2 efektīviem veidiem, kā samazināt stresu un ātri aizmigt

2. iespēja: 5-4-3-2-1 tehnika

Lieliska tehnika, kas ļauj nomierināties pat kritiskā situācijā. Tā ir efektīva arī panikas lēkmju gadījumā. Mēs izmantojam savas 5 maņas: redzi, tausti, dzirdi, ožu, garšu.

Ja jūtat, ka jums kļūst karsti, atrodiet sev apkārt 5 priekšmetus. Pat tumšā naktī tas ir reāli izdarāms. Loga stikls, sega, spilvens, pidžama, kaķis u.c.

 

Vai ir uzskaitīts?

Tagad atrodi 4 priekšmetus, kuriem vari pieskarties. Padomājiet, kādas ir to pieskāriena sajūtas. Gludi, raupji, silti, auksti…? Visi priekšmeti tev apkārt ir dažādi. Mēģini atrast, ar ko tie atšķiras. Es ceru, ka ir skaidrs, ka jums nav nekas jāstāsta skaļi, pietiek ar iztēli.

Tagad trīs priekšmeti, kurus tu vari sadzirdēt.

Ko tu tagad dzirdi? Koncentrējieties uz skaņām – klusums reti kad ir pilnīgs. Lidmašīnas lidojums, pulksteņa tikšķēšana, kaķa murrāšana, suņa riešana kaut kur vai ūdens tecēšana caur caurulēm.

Tagad divas smaržas.

Gultas veļa var smaržot kā smaržas, svece var smaržot kā parafīns. Katram priekšmetam ir sava individuāla smarža, ar kuru jūs to asociējat, iztēlojoties to ar aizvērtām acīm. Kādas 2 smaržas šobrīd ir jūsu istabā?

Lasi vēl: Zeķes pie vasaras apaviem: kā izvēlēties tos pareizi, lai padarītu tēlu stilīgu

Vai varbūt jūsu istabā ir puķu pušķis?

Garša.

1 priekšmets, ko varat izgaršot. Piemēram, uz jūsu galda ir šokolādes tāfelīte vai uz galda stāv glāze ūdens. Ūdens, pretēji vispārpieņemtajam uzskatam, nav bezgaršīgs, tam ir arī garša.

Noslēdziet vingrinājumu ar dziļu ieelpu un izelpu. Varat pabeigt, izmantojot pirmo kvadrāta elpošanas metodi. Daži man pazīstami cilvēki iemieg vingrinājuma vidū.

Vai jums ir savi noslēpumi, kā labi gulēt un atbrīvoties no trauksmes? Dalieties komentāros!

Leave a Comment