Gurķu burkas vairs nesprāgs: pārbaudīti padomi no pieredzējušām mājsaimniecēm

Gurķus konservēt ne vēlāk kā 24 stundas no savākšanas brīža, pēc 4-6 stundu turēšanas vēsā ūdenī.

Izvēlieties burkas, kuru tilpums nepārsniedz 2 litrus, un cieši iesaiņojiet tajās gurķus, mijas ar garšvielām, mārrutkiem un diļļu lapām. Tad piepilda ar sālījumu.

Starp konservēšanas posmiem rūpīgi nomazgājiet rokas ar mazgāšanas līdzekli.

Lai novērstu baktēriju attīstību, sālījumu ielej līdz pašai burkas malai. Ja tas nav izdarīts, gaiss nokļūs zem vāka un kļūs par kaitīgo mikroorganismu audzēšanas vietu. Pēc sterilizācijas vāki nav jānoņem, drīzāk uzreiz jāpieskrūvē.

 

Ļaujiet burciņām kārtīgi atdzist

Lai konservi saglabātos ilgāk, pirms uzglabāšanas vēsā vietā vēl karstās skārdenes jāapgriež, jāpārklāj ar segu un jāatstāj tādā stāvoklī uz dienu.

Kā pareizi uzglabāt gurķu burkas

Lai karstā laikā burkas nepiepūstos un neizsprāgtu, iedod tām vietu ledusskapī, pagrabā, pagrabā vai jebkurā citā tumšā vietā, kur var uzturēt temperatūru no 0 līdz +1 °C. Derīguma termiņš šajā gadījumā ir no 8 līdz 10 mēnešiem.

Ko darīt ar bojātiem konservētiem gurķiem

Gurķus no uzsprāgušām burkām nedrīkst ēst bez iepriekšējas termiskās apstrādes. Ja nav nepatīkamas smakas, tad no gurķiem var pagatavot gardu marinētu gurķu mērci vai izmantot citiem pirmajam un otrajam ēdienam.

Lasi vēl: Novērtēs pat prasīgākie saldummīļi! Mājās vienkārši un ātri pagatavojama medus kūka

Ja šķidrums burkā kļūst duļķains, gurķus var pārrullēt, ja pats produkts izskatās labi un smarža ir patīkama. Pirms atkārtotas aiztaisīšanas noteikti izskalojiet gurķus un sālījumā izmantojiet mazāk sāls, cukura un etiķa.

Tas viss attiecas uz svaigiem izstrādājumiem. Ja konservi pēc ilgāka laika kļūst duļķains, tad ēst šādus gurķus ir bīstami.

 

Leave a Comment