Gudras saimnieces  apelsīnu mizas neizmet, bet izmanto – pastāstīsim kur, un vairs nekad mizas neizmetīsiet

Kad burka ir pilna, piepildiet tās saturu ar 9 % etiķi. Tam jānosedz mizas. Cieši aizveriet ar vāku un uz 2 nedēļām novietojiet pieliekamajā vai naktsskapī. Pārliecinieties, ka etiķa tinktūru nevar atrast bērni, un brīdiniet vīru. Arī viņš no ziņkārības var nobaudīt interesanto dzērienu.

 

 

Uz miziņām uzlietais etiķis ir jāatecina un jāielej pudelē. Pārējo varat izmest, citrusaugļu mizu galvenā misija ir izpildīta. Un izmantojiet līdzekli vannas istabas tīrīšanai (noņem sanitārtehnikas aplikumu un netīrumus) un grīdu mazgāšanai. Ticiet man, apelsīnu etiķis nav sliktāks par veikalu līdzekļiem.

 

 

Neuztraucieties arī par nepatīkamo etiķa aromātu. Tas ir tikko jūtams un ātri izzūd. Tomēr citrusaugļu aromāts ir spēcīgāks. Taču varat būt droši, ka līdz ar tīrīšanu virsmas tiks dezinficētas. Etiķis ar to tiek galā meistarīgi.

Vannu un citu sanitāro priekšmetu mazgāšanai iesaku izmantot smidzinātāju. Tā ir ērtāk lietot līdzekli. Tāpat kā lietojot jebkuru mazgāšanas līdzekli, vienmēr pasargājiet rokas ar cimdiem. Atcerieties, ka šī ir skābe. Pēc virsmas apstrādes etiķi noteikti rūpīgi noskalojiet ar tīru ūdeni. Ja esat nolēmis slaucīt grīdu, pievienojiet mājas līdzekli spainī ar ūdeni.

 

Vēl daži padomi

Un visbeidzot daži noderīgi padomi, kā vēl izmantot apelsīna mizas. Pateicoties skābei un ēteriskajām eļļām, mizas labi dezinficē un noņem taukus. Tāpēc tās var aizstāt trauku mazgāšanas sūkli. Rezultāts jūs pārsteigs.

Uzklājiet nedaudz sāls uz mizas gabaliņa un noņemiet minerālu nogulsnes uz virsmām. Tādā pašā veidā varat apstrādāt arī virtuves dēlīti. Un tā ir tikai neliela daļa triku, nemaz nerunājot par gatavošanu.

Man vienmēr naktsgaldiņā kā rezerve ir burciņa ar brīnumlīdzekļiem. Spīdums un tīrība bez ķimikālijām, turklāt par centiem. Iesaku izmēģināt. Un, visticamāk, jūs pārstāsiet izmest apelsīnu mizas atkritumos.

Un ar saviem draugiem neaizmirstiet dalīties ar šiem trikiem !

Leave a Comment