Es uzzināju, kā vislabāk sasaldēt papriku ziemai: izrādās tas ir ļoti viegli izdarāms un garšo tāpat kā svaiga

Beidzot ir pienācis laiks nobaudīt piparus un sākt to gatavošanu – papriku sezona ir atklāta. Un vēlreiz pārliecinājos: papriku vajag ne tikai pareizi sasaldēt, bet arī izvēlēties pareizo saldēšanas metodi. 

Diemžēl ne visa paprika ir piemēroti sasaldēšanai ziemai. Par metodēm, par papriku– nepretendējot uz absolūtu pareizību, vienkāršiem trikiem un novērojumiem.

Par papriku un saldēšanu: kura paprika ir labāka un kāpēc

Un pats labākais ir tas, ka pipari ir pilnībā nogatavojušies – ne tehniskā gatavībā, ne puskrāsaini. Pilnā gatavībā augļi iegūst pilnvērtīgu ne tikai garšu – tajos uzkrājas sausās vielas un cukuri.

Un – tāpēc arī pēc sasaldēšanas tas nav ūdeņains, šķēles pēc termiskās apstrādes karstajos ēdienos vai salātos “neizplatās”, kas ir vēl sliktāk.

Ir tāda definīcija – kriostabilitāte, t.i. spēja saglabāt kvalitāti pēc sasaldēšanas. Tātad augļiem ar lielāku sausnas saturu ir augstāka krioizturība. Un šie ir tikai pilnībā nogatavojušies.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

Tie. Ja šķirnei ir pilnīgi sarkani augļi, tad zaļus vai sarkanbrūnus augļus nedrīkst saldēt. Ja tie ir spilgti dzelteni, nevajag saldēt vai tos ar zaļu plankumu.

 

Un – nevajadzētu sasaldēt agrīnās šķirnes, vidēji agrās ir sulīgākas, ar maigāko, bet “ūdeņaināku” mīkstumu. Piemēram, sastingusi konusa formas ziloņkaula krāsas ir daudz sliktāka, neskatoties uz visu manu mīlestību pret to.

Lai gan, jāatzīst, ar retiem izņēmumiem mēs to vācam gatavībā: nez kāpēc pilnīgi nobriedusi kļūst dzeltena un kļūst oranža – un paprika zaudē savas mizas izturību.

Lasi vēl: Zvaigznes nesnauž: sešas zvaigžņu zīmes, kuras šonedēļ pārņems karma un jūs maksāsiet par savām kļūdām pagātnē

Un arī, gadiem ilgi saldējot dažādus papriku, nonācu pie secinājuma: nez kāpēc ideāls saldētais paprika ir sarkanais.

Par metodēm: kā vislabāk iesaldēt

Un daudzas metodes ir pārbaudītas. Un papriku sagrieza kubiņos un strēmelēs. Un atbrīvojoties no sēklām un sagriežot “uz pusēm”.  Daudzas saimnieces liek šādu sagrieztu papriku plastmasa glāzēs.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment