Ģimenes ārsti vēlas pamatīgi mainīt pacientu vizītes kārtību: ”Saprotam, ka daudzi netiks pie mums, bet nav citas izvēles”

Ģimenes ārsti vēlas pamatīgi mainīt pacientu vizītes kārtību. Ģimenes ārsti izsaka bažas par savu darbu pēc pirmā janvāra. Iespējams pēc 1.janvāra viss mainīsies. 

Ģimenes ārsti ir izteikuši bažas par turpmāko darbu pēc pirmā janvāra, jo nepietiekamais finansējums var nākties saskarties ar nepieciešamību samazināt sniegto pakalpojumu apjomu un pieņemt pacientus par maksu noteiktās dienās, lai risinātu sarežģītās finanšu problēmas.

Šo situāciju tālāk noskaidros diskusijas ar tautas kalpiem, kur ģimenes ārsti dalīsies ar saviem šaubām un nepieciešamajiem risinājumiem. Tomēr šī situācija uz doto momentu izskatās ļoti bezcerīga.

Ģimenes ārsti ir ļoti nobažījušies par gaidāmajām izmaiņām.

“Uzdevums ir nodrošināt valsts pakalpojumu, neļaujot tam pārvērsties par tikai simbolisku valsts pakalpojumu, ja pacients par to maksā tikai vienu vai divus eiro. Tomēr jautājums ir, kas kompensēs trūkstošo daļu? Šajā ziemā ģimenes ārsti nevarēs uzņemties šo atbildību,” stāsta Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas viceprezidents Ainis Dzalbs.

Ģimenes ārstu galvenais uzdevums ir sniegt primāro veselības aprūpi pacientiem. Tas ietver šādas funkcijas:

Diagnostika un ārstēšana: Ģimenes ārsti diagnosticē un ārstē vispārējas slimības un veselības problēmas. Viņi nodrošina pamata medicīnisko aprūpi, iesaistoties gan slimību diagnostikā, gan to ārstēšanā.

Hronisku slimību uzraudzība: Ģimenes ārsti bieži ir atbildīgi par hronisku slimību, piemēram, diabēta vai hipertensijas, uzraudzību un ilgtermiņa vadību. Viņi palīdz pacientiem kontrolēt un uzlabot savu veselības stāvokli.

Lasi vēl: Katru vakaru zemnieks ar velosipēdu devās “atpūsties” uz kaimiņu ciematu, kamēr sieva palika mājās. Lūk, ko izrādās viņš tur darīja! Ārprāts

Vakcinācija un profilakse: Ģimenes ārsti piedalās vakcinācijas programmās, lai aizsargātu pacientus pret infekcijām. Viņi arī sniedz veselības aprūpes padomus par slimību novēršanu un veselīgu dzīvesveidu.

 

Ģimenes ārsti ir gatavi kardinālām pārmaiņām, kuras skars katru pacientu. Lūk, kas gaidāms! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment