General Motors sagaida, ka 2025. gada peļņa būs līdzīga šā gada peļņai, neraugoties uz nozares nelabvēlīgajiem faktoriem.

General Motors sagaida, ka 2025. gada koriģētā peļņa būs “līdzīgā diapazonā” kā šogad, uzņēmuma investoru dienas laikā paziņoja finanšu direktors Pols Džeikobsons.

Detroitas autoražotāja plānotā koriģētā peļņa pirms procentiem un nodokļiem 2024. gadam ir no 13 līdz 15 miljardiem ASV dolāru jeb 9,50 līdz 10,50 ASV dolāru par akciju, salīdzinot ar iepriekšējām prognozēm, kas šā gada sākumā bija 12,5 līdz 14,5 miljardi ASV dolāru jeb 9 līdz 10 ASV dolāru par akciju.

Sasniegt 2024. gada mērķus, kā arī līdzīgu peļņu nākamajā gadā būtu ievērojams sasniegums. Autobūves nozares pārdošanas apjomi un patērētāju tēriņi ir palēninājušies, un daudzi uz Volstrītas sagaida, ka 2025. gads autoražotājiem būs ievērojami sarežģītāks.

Džeikobsons atteicās sniegt konkrētus finanšu mērķus līdz brīdim, kad uzņēmums nākamā gada sākumā oficiāli publicēs savas 2025. gada finanšu vadlīnijas.

Džeikobsons teica, ka, pamatojoties uz pašreizējiem pieņēmumiem, GM tirgū būs astoņi transportlīdzekļi, kuru EBIT peļņa būs vidēji par aptuveni deviņiem procentpunktiem augstāka nekā iepriekšējo salīdzināmo modeļu peļņas norma.

“Mēs sagaidām, ka turpmākajos gados ieguvumi pieaugs, jo organizācija turpinās izmantot efektīvākus veidus, kā projektēt, ražot un pārdot mūsu transportlīdzekļus,” teica Džeikobsons.

Viņš sacīja, ka arī GM kapitālieguldījumu izdevumi 2025. gadā būs tādi paši kā šogad. GM 2024. gada finanšu plānā ir paredzēti kapitāla izdevumi 10,5 līdz 11,5 miljardu ASV dolāru apmērā. Džeikobsons norādīja, ka GM ir uzlabojis savu EV mainīgo peļņu par vairāk nekā 30 punktiem salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu līdz trešajam ceturksnim.

GM izpilddirektore Mērija Barra paziņoja, ka autobūves uzņēmums līdz 2024. gadam Ziemeļamerikā saražos un vairumtirdzniecībā pārdos aptuveni 200 000 elektromobiļu, līdz šā gada beigām sasniedzot rentabilitāti, rēķinot pēc ražošanas vai peļņas maržas. Šī prognoze ir samazināta salīdzinājumā ar iepriekš noteikto mērķi – 300 000 vienību.

GM peļņu 2025. gadā veicinās arī paredzamais fiksēto izmaksu samazinājums, kas pēdējo divu gadu laikā, atskaitot nolietojumu un amortizāciju, ir samazinājies par 2 miljardiem ASV dolāru, kā arī salīdzinoši stabils pieprasījums un automobiļu ražotāja izdevumi stimuliem.

 

Leave a Comment