Garšīgās kotletes no PSRS laikiem, kādreiz pasniedza katrā ēdnīcā – viss triks ir kotletes iekšpusē

3. solis

Sagatavojiet malto gaļu garšīgiem vistas kotletēm. No baltmaizes šķēlītēm nogriez garozu, pārlej drupatas ar aukstu pienu un atstāj 15 minūtes istabas temperatūrā.

 

4. solis

Nomazgājiet un sadaliet vistas krūtiņu. Atdaliet gaļu no kauliem un izspiediet caur gaļasmašīnu ar smalku sietiņu dzirnaviņas mehānismu. Pievieno olu un izspiestu maizi. Pēc garšas pievienojiet sāli un pipariem. Gaļu labi samīca un ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.

 

5. solis

Sagrieziet iepriekš sagatavoto ķiploku sviestu gabaliņos, kas sver apmēram 5 g (pārējo ielieciet atpakaļ ledusskapī). No atdzesētās vistas gaļas pagatavojiet gareniskas koteletes. Katras no tām vidū ielieciet gabaliņu sviesta. Kotletes iemērc rīvmaizē.

Skarba izrēķināšanās: Globa nosauca divas zvaigžņu zīmes, kuras dzīve sodīs jūlija beigās

6. solis

Uzkarsē pannu un izkausē tajā atlikušo sviestu. Liek kotletes un cep no abām pusēm, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Pēc tam samazina temperatūru un uz lēnas uguns cep zem vāka.

 

7. solis

Izkārtojiet vistas kotletes uz šķīvjiem kopā ar karstiem vārītiem rīsiem. Izkausējiet atlikušo ķiploku sviestu. Pārlej ar to garšīgos vistas kotletes un rīsus.

 

Sastāvdaļas

ķiploki – 3 daiviņas
sviests – 250 g
baltmaize – 3 šķēles
piens – 150 ml
1,4 kg smaga vista – 1 gab.
ola – 1 gab.
rīvmaizes – 130 g
vārīti rīsi pasniegšanai – pēc garšas
sāls – pēc garšas
svaigi malti melnie pipari – pēc garšas

Leave a Comment