Arī arbūzu var pagatavot uz ziemu burkās – bez sterilizācijas un etiķa

Es vienmēr savus viesus ziemā pārsteidzu ar arbūzu burciņās. Viņi pat ēd miziņas. Un tas ir arī milzīgs pluss, ka šāds ēdiens tiek vienkārši uzglabāts dzīvoklī.

Ideja sagatavot arbūzu ziemai man radās pirms vairākiem gadiem. Izmēģināju vairākas receptes un izvēlējos šo. Es gatavoju šo ēdienu vairākus gadus pēc kārtas.

Arbūza pagatavošana ziemai

Tas ir arī ļoti labs veids, kā “saglabāt” ne pārāk gatavu un ne pārāk garšīgu arbūzu. Šāda veida arbūzi ir ļoti piemēroti šim ēdienam. Es teikšu vēl vairāk: šādi sagatavot pārgatavojušos arbūzu nekas labs nesanāks. Pārbaudīts.

Šai sagatavošanai es ņemu arbūzus ar zaļu “asti”. Es arbūzu labi nomazgāju ar sodu. Šis solis ir ļoti svarīgs. Arbūzu nomazgāju ar ūdeni, pārkaisu ar dzeramo sodu un berzēju ar metāla sūkli. Tad nomazgāju ar ūdeni un noslauku sausu.

Arbūzu sagriezu divās daļās. Pēc tam katru pusīti sagriezu četru līdz piecu centimetru gabalos. Es lieku arbūzu 3 litru burkās. Un tagad es sagriezu katru gabalu vēl piecos gabalos. Rezultāts ir arbūzu trīsstūri.

Ja vēlaties, varat noņemt garoziņu, bet es atstāju arbūzu ar garozu. Man labāk patīk šādi. Es nesterilizēju burkas. Izmazgāju kvalitatīvi un domāju, ka ar to pietiek.

Burciņas apakšā ieliku divas upeņu lapas (tas nav obligāti). Bet ar jāņogu lapām arbūzs sanāk kraukšķīgāks. Arbūzu burciņās saliku diezgan cieši, bet nespiežu, lai katrs gabals galu galā ir vesels un nesadrupināts. Trīs litru burkā ietilps 1,8 kg arbūza.

Tagad burciņā ieleju verdošu ūdeni līdz pašai augšai, lai visi arbūza gabaliņi būtu pārklāti ar ūdeni un pārklāju ar vāku, bet nepieskrūvēju. Es atstāju uz pusstundu.

Tagad jums ir nepieciešams notecināt ūdeni. Tieši ar šo ūdeni es pagatavošu sālījumu. Pievienoju vēl 80 ml vārīta ūdens, lai beigās man noteikti pietiktu sālījuma.

Man ir šādas sālījuma proporcijas uz trīs litru burku:

Cukurs – 3 ēd.k. l. ar kaudzi

Sāls bez kaudzes – 1 ēdamkarote. l.

Citronskābe ar kaudzi – 1 tējk.

Es uzlieku sālījumu uz plīts un uzvāra. Ļaujiet vārīties burtiski 2 minūtes, izslēdziet to un nekavējoties ielejiet burkās līdz pašai augšai, pat ja tas nedaudz pārplūst.

Lasi vēl: Metālu cenas strauji pieaug, jo Federālās rezervju sistēmas un Ķīnas stimuls veicina tirgus aktivitāti

Es neaizveru vāku uzreiz, pagaidu pusminūti, ļauju gaisa burbuļiem izplūst un tad cieši aizveru vāku. Es izmantoju pagriežamu vāciņu.

Vispirms uzvārīju pašus vākus. Ietinu burkas dvielī vai segā (kā pie kā esi pieradis) un atstāju tā uz pāris dienām. Tad ielieciet to pagrabā vai vienkārši atstājiet dzīvoklī, bet tumšā vietā. Nekas nepūšas un nesprāgst, esmu ne reizi vien pārbaudījis.

 

 

 

Leave a Comment