Gaidāmā ziema “ņems bulli pie ragiem”: sinoptiķi ir sastādījuši biedējošu laika prognozi aukstajai sezonai

Arī pie mums, Latvijā meteorologi brīdina, ka decembrī ziema parādīsies visā savā krāšņumā un būs diezgan sniegaina. Eksperti prognozē, ka mēneša laikā snigs tik daudz kā divos mēnešos.

Alūksnē ziema sākās jau 25. oktobrī, daļā valsts – 16. novembrī, bet kopumā Latvijā 17. novembris ir pirmā diena ar vidējo gaisa temperatūru zem nulles, atklājoties meteoroloģiskajai ziemai.

Šis periods tiek definēts kā sākums meteoroloģiskajai ziema, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra piecas dienas pēc kārtas ir zemāka par nulli, un 17. novembris ir pirmais šāds dienas.

Lasi vēl: Gaidāms vēl viens sadārdzinājums! Plāno par 37% palielināt šī nodokļa likmi

Pagājušajā gadā meteoroloģiskā ziema iestājās Latvijā 17. novembrī, kas bija agrāk par normu.

Piektdien un tuvākajās dienās paredzams pārsvarā sauss laiks ar pārejošiem skaidrumiem debesīs. Vietām varētu notikt neliels sniegs, īpaši piekrastē, kur sniegs varētu būt intensīvāks. Lielākajā daļā valsts gaidāms kailsals.

Pirmsvētku dienā prognozēts lēns līdz mērens austrumu vējš, un gaisa temperatūra dienas vidū svārstīsies ap +2..-3 grādiem. Šajā nedēļas nogalē nav gaidāmi ievērojami nokrišņi, pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Pastiprinoties anticiklona ietekmei, atmosfēras spiediens pieaudzis līdz 1018-1022 hektopaskāliem jūras līmenī.

Arī interesanti: Brīvības piemineklī starp trim zvaigznēm, izrādās, ir apslēpts vēstījums!

Leave a Comment