Gaidāmā ziema “ņems bulli pie ragiem”: sinoptiķi ir sastādījuši biedējošu laika prognozi aukstajai sezonai

Pēdējā laikā laikapstākļi mums sagādā arvien vairāk negaidītu pārsteigumu. Ziema, protams, ir brīnišķīgs gadalaiks, taču, ja tas ir bez anomālijām. Bet vai nākamā ziema būs tāda pati? Laika prognozētāji nesteidzas mūs iepriecināt.

Tātad, sinoptiķi brīdina, ka nākamajā decembrī ziema mums izspēlēs triku spēcīgu salnu un spēcīgu snigšanu, kas pārklās visu Ausstrumeiropu. Ko mēs varam sagaidīt?

Novembra vidus daudzos mūsu valsts reģionos bija diezgan silts. Taču decembrī mums nāksies atvadīties no pluss temperatūras un sagaidīt īstu bargu ziemu.

Prognozes liecina, ka šī ziema var izrādīties vissmagākā šajā gadsimtā. Vismaz daudzviet Austrumeiropā. Kā tiek ziņots, tad tuvākajā laikā klimatiskā situācija nebūs visstabilākā.

Tātad decembra laikā varēs novērot temperatūras pazemināšanos līdz -20 grādiem un spēcīgu snigšanu, taču nokrišņu daudzums būs līdzvērtīgs mēneša normai.

Lasi vēl: Astrologi ir paredzējuši, ka no 17. līdz 20. novembrim 3 zīmes cietīs mokošas aizvainojuma un dusmu mokas

Lasi arī: Tests: Izvēlieties savu mīļāko ziedu un uzziniet, kad apprecēsieties

Prognozes liecina, ka līdzīga situācija būs arī ziemeļrietumos. Savukārt dažviet Austrumeiropā termometra stabiņi jau novembra beigās noslīdēs līdz -20 grādiem.

Arī Tālajos Austrumos sinoptiķi brīdina iedzīvotājus, ka decembrī gaidāma barga ziema ar spēcīgu salu un snigšanu. Dominēs temperatūra zem normas.

Tas notiek, neskatoties uz to, ka pašreizējā periodā dienas temperatūra sasniedz +5 grādu pēc Celsija atzīmi, kā arī lietusgāzes, kas šajā reģionā nav raksturīgas novembrim.

Bet kas tieši gaidāms pie mums, Latvijā? 

Leave a Comment