Fantastiska uzkoda: burkāni pikantā saldskābā marinādē

Tradicionāli marinē gurķus un tomātus. Bet garšīgi ir arī jaunie burkāni marinādē.

Burkāni saldskābā marinādē ir garšīgs un vienkāršs konservēšanas veids, ideāls papildinājums vakariņām pie gaļas vai zivju ēdieniem. Arī šādus burkānus var pievienot salātiem.

Sastāvdaļas burkāniem saldskābā marinādē

Burkāni: mazie burkāni vai vienkārši jauni, ne pārāk lieli burkāni – 600 g

Ābolu etiķis – 300 ml

Olīveļļa – 300 ml

Cukurs – 10 g

Sāls – 3 g

Majorāns – 8 g

Pagatavošana

Sagatavojiet burkas un burkānus. Tiem jābūt ļoti svaigiem un bez plankumiem: nomizojiet tos, noskalojiet zem tekoša ūdens un nogrieziet galus. Ja burkāni ir lieli, tad sagrieziet tos četrās daļās, ja maziņi, tad uz pusēm. Blanšējiet burkānus ūdenī 1 minūti.

Pēc vienas minūtes verdošā ūdenī burkānus nekavējoties iegremdē ledus ūdenī un atstāj uz 3-4 minūtēm. Tas palīdzēs saglabāt burkānu spilgti oranžo krāsu. Ņem katliņu un ielej tajā etiķi un eļļu.

Pievienojiet arī sāli un cukuru. Visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad ieber burkānus. Un vāriet apmēram 2 minūtes. Esiet uzmanīgi, lai ievērotu laiku un nepārvārītu, jo ir svarīgi, lai burkāni paliktu kraukšķīgi.

Pēc tam, kad pagājis vajadzīgais laiks, burkānus uzmanīgi pārberiet uz caurdurī un ļaujiet šķidrumam notecēt un atdzist, bet noteikti neizlejiet to. Pēc tam burkānus pārliek iepriekš sagatavotās burkās, uzmanot, lai burkāni būtu sakārtoti pēc iespējas glītāk, tos pārāk nespiežot uz leju. Pievieno majorāna zariņus.

Lasi vēl: Lečo ar gurķiem pēc vecmāmiņas receptes: kā pagatavot garšīgu uzkodu ziemai

Piepildiet burkas ar atdzisušo marinādi, burkas labi aizveriet, bet ne pārāk daudz pagriežot; šajā posmā sāciet burku vārīšanu, t. i., pasterizāciju.

Ja izmantojat burkas ar skrūvējamiem vāciņiem, pēc tam, kad burkas atdzisušas, pārbaudiet, vai vakuums ir izveidojies pareizi: varat nospiest uz vāciņa centra, un, ja nav dzirdams klikšķis, tad vakuums ir izveidojies. Ja pēc vārīšanas pamanāt, ka vēl karstā burciņā veidojas nelieli gaisa burbuļi, viegli piesitiet tai pa virsu, lai burbuļi paceltos virspusē, un tad tie dabiski pazudīs.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Saldskābos burkānus var uzglabāt 3 mēnešus vēsā, sausā vietā, prom no gaismas un karstuma avotiem. Pirms burkānu lietošanas vēlams nogaidīt apmēram 1 mēnesi.

 

Leave a Comment