Es katru mēnesi ģimeni lutinu ar garšīgo torti “Mazulīte”; Pats labākais, ka viņu nevajag cept

 Katru mēnesi cenšos pagatavot šo torti, kurai dots nosaukums Mazulīte. Mazulīte, jo tā nav liela un trekna, bet gan viegli pagatavojama un garda, plus nav nepieciešamas cept. 

Tā kā šādas kūkas netiek ceptas, nav jāuztraucas par krāsns ieslēgšanu, kas ir īpaši izdevīgi karstā laikā vai ja nav pieejama cepeškrāsns. Mazulītes bez cepšanas parasti var pagatavot ātrāk, jo nav nepieciešams ilgstoši cept vai atdzesēt.

Lasi arī: Vēzim emocionāla diena, bet Skorpionam patiesi veiksies; Dienas prognoze 15. augustam visām zīmēm

Tās bieži vien prasa vienkāršākas sastāvdaļas un metodes, piemēram, sajaukšanu un salikšanu, nevis cepeškrāsni un laika pielāgošanu.

Šīs kūkas pamatā ir smilšu drupatas. Lai tās pagatavotu, būs nepieciešami milti, sāls, cukurs un istabas temperatūras sviests. Visu sajauc, saberž un cep uz sausas pannas. Vienkārši un viegli!

 

Kā pagatavot maigu kūku “Mazulīte” ar krējumu

Svarīga detaļa. Ir jārīkojas ātri. Galu galā labāk to darīt, kamēr krēms vēl nav paspējis atdzist. Tam jābūt karstam brīdī, kad izklāj uz biskvīta drupatas. Ņemiet vērā šo niansi, lai jūsu kūka iznāktu fantastiski garšīga un skaista.

Sastāvdaļas

Kviešu milti 250 g
Sviests 170 g
Cukurs 180 g
Sāls 1 šķipsniņa
Olas 2 gab.
Kukurūzas ciete 1 ēd.k.
Skābais krējums 500 g
Vaniļas cukurs 10 g

 

Pagatavošana

Kviešu miltus izsijā dziļajā bļodā. Ieber 60 g cukura un sāli. Pievieno 120 g mīkstināta sviesta. Izmantojot dakšiņu, samaisiet apvienotās sastāvdaļas līdz smalkai drupai.

Uzkarsē pannu (bez eļļas). Ielieciet uz tās drupatas. Apcep to sausā pannā uz vidējas uguns. Gatavojiet drupatas, līdz tās kļūst zeltainas, pastāvīgi maisot ar lāpstiņu.

 

 

Pagatavojiet krēmu. Iemaisiet olas bļodiņā. Ieberiet kukurūzas cieti. Visu samaisa ar putotāju. Ieber 120 g parastā cukura un 10 g vaniļas cukura. Vēlreiz samaisa līdz viendabīgai masai.

Olu maisījumam pievieno 20% tauku skābo krējumu. Labi samaisa ar putotāju. Pannu novieto uz vidējas uguns. Gatavojiet krējumu, nepārtraukti maisot. Pēc tam, kad tas ir uzvārījies, pannu tur uz plīts vēl pusminūti, tad noņem no karstuma.

 

Karstajam krējumam pievieno 50 g mīkstināta sviesta. Visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Negaidiet, kamēr krēms atdzisīs, sāciet veidot kūku uzreiz.

4 ēd.k. drupatas atlikt malā (dekorēšanai). Atlikušo smilšu pamatni sadalīt 4 vienādās porcijās. Izklājiet 20 cm diametra cepšanas riņķi ar trauku. Formas dibenu un sānus pārklājiet ar pārtikas plēvi.

Pirmo drupatas daļu izklājiet uz apakšējās daļas. Vienmēr vienmērīgi izklājiet. Virspusē uzklājiet krēmu. Tad uzliek otro daļu smilšu pamatnes. Ar lāpstiņu to atkal pārsmērē ar krēmu.

Šādi nomainiet slāņus. Virsma jāaizpilda ar skābo krējumu. Deserta sānus un virsmu dekorē ar iepriekš atdalītajām drupatām. Lieciet kūku uz 8 stundām ledusskapī. Gatavs!

 

Leave a Comment