Salāti “Sēņu pļava”: recepte skaistam un garšīgam ēdienam svinīgos pasākumos

Daudzas saimnieces meklē unikālas un garšīgas ēdienu receptes, kas ne tikai izskatīsies iespaidīgi uz galda, bet arī patiks viesiem jau no pirmā mēģinājuma.

 Labs variants ko jums apsvērt – salāti “Sēņu pļava”. 

Salātu viena no galvenajām sastāvdaļām ir marinētas sēnes. Marināde pievieno sēnēm dziļu, kompleksu garšu, kas bagātina salātu kopējo profilu. Marinēšanas laikā sēnes absorbē garšvielas un aromātus, kas padara tās garšīgākas un pievieno salātiem interesantu akcentu.

Lasi arī: Es katru mēnesi ģimeni lutinu ar garšīgo torti “Mazulīte”; Pats labākais, ka viņu nevajag cept

Mēs iesakām izmantot marinētos šampinjonus, kuri ir viegli pieejami visos veikalos, bet protams, var eksperimentēt ar dažādām sēnēm marinādē. 

 

Šie salāti neatstās vienaldzīgu nevienu ne pēc izskata, ne garšas.

Salāti “Sēņu pļava”

Precīzas sastāvdaļas atradīsi  raksta beigās.

Pagatavošanas metode:

Kartupeļus, burkānus un olas novāra, atdzesē un sarīvē uz rupjas rīves. Sieru sarīvē uz smalkas rīves. Vistas gaļu sagriež gabaliņos, gurķi – mazos kubiņos vai arī var sarīvēt uz rupjas rīves.

Lai salātus padarītu skaistus, tos labāk veidot uz šķīvja ar kulinārijas gredzena palīdzību. Ielieciet to trauka vidū un kārtojiet sastāvdaļas slāņos: kartupeļus, burkānus, vistas gaļu, gurķus, olas, sieru. Katrs slānis jāsmērē ar majonēzi. Virsējo kārtu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, bet centrā izvieto sēnes.

Gatavos salātus uz divām stundām ievieto ledusskapī, pēc tam no tiem var uzmanīgi noņemt gredzenu un pasniegt.

 

Sastāvdaļas:

2-3 kartupeļi

1 burkāns

4 olas

300 g kūpināta vistas stilbiņš

150 g marinēti gurķi

100 g cietais siers

350 g marinētas sēnes (vislabāk šampinjoni)

Ķekars dilles, loki

Majonēze – pēc garšas;

Sāls – pēc garšas

 

Marinētas sēnes   ir mīkstas un izteiksmīgas, kas kontrastē  ar kraukšķīgām salātu sastāvdaļām – gurķiem. Šis kontrasts piešķir salātiem patīkamu struktūru un interesantu ēdiena pieredzi.

Marinādes sastāvdaļas, piemēram, ķiploki, garšvielas, etiķis vai citronu sula, pievieno salātiem dažādas aromātu nianses, kas uzlabo ēdiena kompleksitāti un garšu.

Domāju, jums garšos!

 

Labu apetīti

Leave a Comment