Es iemācīšu, kā ziemā visus pārsteigt ar gardiem, pagatavotiem saldajiem pipariem

Es notīru saldos piparus no astītes un sēklām. Es to daru, uzmanīgi nospiežot galiņu uz iekšu lokā un pēc tam izvelkot to atpakaļ. Es izvēlos mazos piparus. Smalki sagriežu sīpolu.

Pipariem jābūt tvaicētiem. Kad ūdens vārās, pa daļām pievieno piparus un tvaicē 2 minūtes. Izņemu no verdošā ūdens un ļauju pilnībā atdzist.

Pannā ielej eļļu un pievieno sīpolus. Es vāru, līdz tas kļūst mīksts. Nevajadzētu to pārāk daudz cept, tas piešķirs kāpostiem ne pārāk patīkamu garšu.

Kāpostus smalki sakapāju un lieku dziļā bļodā. Burkānu rīvēšana. Pievienoju sāli. Dārzeņus sasmalcinu ar rokām.

Sīpols ir gatavs. Pievienoju bļodā un vēlreiz apmaisu.

Tālāk jums būs nepieciešams vai nu spainis, vai dziļa emaljas panna. Noteikti rūpīgi noskalojiet ar cepamo sodu un aplejiet to ar verdošu ūdeni. Es izmantoju spaini. Apakšā ieliku dažus selerijas zariņus.

Es pildu papriku ar kāpostiem. Pipari jāpiepilda pēc iespējas ciešāk. Papriku ieliku spainī. Jums tie ir cieši jāsakrauj viens pie otra, lai starp pipariem būtu mazāk vietas.

Kad esmu ielikusi pusi paprikas, atkal ielieku dažus selerijas zariņus. Es uzsmērēju pārējos piparus. Kāpostu un burkānu izdalīto sulu ieleju spainī virsū pipariem.

Es atkal lieku seleriju virs pipariem.

Es improvizēju līkumu, izmantojot šķīvi un burku, kas piepildīta ar ūdeni. Piparu spaini atstāju 18-20 grādu temperatūrā uz 4 dienām. Šajā laikā kāposti nedaudz raudzēs.

Pēc kāda laika noņemu spiedienu un salieku piparus tīrās litru burkās. Var izmantot jebkura izmēra burkas, bet pēc gadiem ilgas vārīšanas nonācu pie secinājuma, ka manai ģimenei optimālākās ir litru burkas. Var pievienot seleriju vai arī iztikt bez tās. Man tas patīk, tāpēc noteikti lieku arī burkās.

Sulu, kas paliek spainī, vienmērīgi sadalu pa burciņām. Nav nepieciešams, lai sula piepildītu burkas.

Uz cepešpannas uzliku drānu, kas labi uzsūc ūdeni. Ieleju ūdeni, lai audums kļūst slapjš un novietoju burkas. Burkas pārklāju ar vākiem. Ieliku cepeškrāsnī. Uzkarsēju līdz 180 grādiem. Pēc pirmo burbuļu parādīšanās (vārīšanās) atstāju uz 20 minūtēm sterilizēties.

Izņemu burkas no cepeškrāsns un atstāju uz 2-3 minūtēm, pēc tam sarullēju.

Aptinu burkas un atstāju, līdz tās pilnībā atdziest. Es ar nolūku atstāju nedaudz piparu, lai varētu tos ēst uzreiz. To var uzglabāt ledusskapī līdz pat nedēļai.

Paprikas burciņas var uzglabāt istabas temperatūrā parastajā pieliekamajā. Un ziemā atver burciņu un #pildītie kāposti iepriecinās gan ģimeni, gan viesus. Noteikti sagatavojiet to. Ļoti garšīgi.

Lasi vēl: Debesis viņus ļoti mīl! No 1. septembra šīs 3 zvaigžņu zīmes ieiet ilgstošā labklājības periodā

SASTĀVDAĻAS:

• Pipari – 2 kg

• Kāposti – 1,6 kg

• Burkāni – 250 g

• Sāls – 2 ēd.k. l.

• Sīpols – 400 g

• Saulespuķu eļļa – 50 ml

• Selerijas – 1 ķekars

Leave a Comment