“Ekstrasensu cīņu” zvaigzne skaidro, kāpēc nedrīkst nopūst sveces dzimšanas dienas tortē

Kurš gan nezina tradīciju, kad dzimšanas dienas tortē vai kliņģerī tiek saspraustas un aizdegtas svecītes atbilstoši jubilāra gadu skaitam. Parasti gaviļnieks tās nopūš pats vai piepalīdzot viesiem.

Tikmēr televīzijas šova “Ekstrasensu cīņu” zvaigzne Aļona Poļina apgalvo, ka šis populārais rituāls līdz mūsdienām esot nonācis iz*****tā veidā, tāpēc tā piekopšana varot piesaistīt nelaimes un citus sliktus notikumus.

Tā nedrīkst darīt, ka cilvēks vienkārši ņem un “nopūš” visus savas dzīves gadus un vēl iedomājas vēlēšanos, norāda Poļina, kas sevi dēvē par raganu vairākās paaudzēs.

Pēc viņas teiktā, daudzi cilvēki pēc inerces turpina veikt šo rituālu, nemaz necenšoties noskaidrot tā izcelsmi. Tā kā daudzi nezina tradīcijas vēsturi, viņi kaitē paši sev – veic rituālas darbības, bet nesaprot, ka to dara un pie kā tas var novest.

 

Patiesībā klasiskais rituāls – torte ar svecēm dzimšanas dienā – sakņojas sirmā senatnē, kad tika cepts salds pīrāgs, kurā atbilstoši jubilāra nodzīvoto gadu skaitam ievietoja sveces un tās aizdedza.

Ar šādu tradīciju cilvēks pateicās savai dzimtai par aizvadītajiem gadiem, par to, ka tuvinieki izgaismojuši viņa dzīves ceļu un lūdza to darīt arī nākamajā dzīves gadā.

Atgādināsim, ka “Ekstrasensu cīņas” ir populārs televīzijas šovs, kurā cilvēki ar īpašām spējām, tādi kā psihiski talanti, zīlēšana, spējas un citas pa*****las prasmes, sacenšas savā starpā.

Šovā dalībnieki veic dažādus uzdevumus un izpilda pārbaudījumus, kas paredzēti, lai demonstrētu un pārbaudītu viņu spējas.

Katru nedēļu žūrija vai publika novērtē dalībnieku sniegumu, un viens no viņiem tiek izslēgts, līdz tiek noteikts uzvarētājs. Šova formāts un uzdevumi var atšķirties atkarībā no konkrētās valsts vai sezonas.

Ekstrasense uzsver – sveces dega, bet neviens tās nepūta un nedzēsa! Ja kaut vienu sveci nopūta vējš, gaviļnieks ļoti sabēdājās, jo ticēja – tā ir zīme, ka viņa dzīvē kaut kas noies greizi. Viņš to atkal aizdedzināja un prasīja dzimtai piedošanu, ja ir izdarījis kaut ko sliktu, un atkārtoti lūdza izgaismot viņa dzīves ceļu.

Lasi vēl: Šie trīs iegūs zelta biļeti: Globa ir noteikusi zīmes, kas būs veiksmīgas loterijā no 6. jūnija

Bet tad, kad sveces izdega, pīrāgs, kas tika uzskatīts par dzimtas mi**u, tika aiznests un nolikts zem dzimtas koka, ko stādījis dzimtas saimnieks, tēvs vai vectēvs. Mūsu senči neēda šo pīrāgu, viņi paņēma un to nolika zem šī koka. Bet viesu cienāšanai tika sarūpēts cits pīrāgs, bez svecēm.

Ja tev šis raksts šķita interesants, atzīmē to ar “patīk” un dalies soctīklos!

 

Leave a Comment