Eiropu pārņem anomāls sals, vietām gaiss atdzisis līdz – 40 grādiem; vai Latvija pārspēs savu rekordu?

Eiropu pārņem anomāls sals, kurš tikai pastiprināsies un kļūs spēcīgāks. Vietām gaiss atdzisis līdz – 40 grādiem. Vai Latvija pārspēs savu rekordu?

Konkrēti Eiropas ziemeļaustrumu reģionā šodien ir līdz šim aukstākais rīts, kāds pieredzēts šajā ziemā. Kā liecina Jāņa Traļļa nesenais atjauninājums mikroblogošanas platformā “X”, temperatūra atsevišķās vietās noslīdējusi līdz -40 grādiem.

Sākotnēji iestājoties ziemai, temperatūra Latvijā noslīdēja līdz -20 grādiem un nedaudz zemāk. Pēc tam nākamajās dienās tiek prognozēta neliela temperatūras pazemināšanās, ko pavadīs austrumu vēja pastiprināšanās visā salā.

Trešdien gaidāmas brāzmas līdz 10-14 m/s, Kurzemē iespējamas līdz 17 m/s.

Kas notiek pasaulē? 

Valstī gaidāms aukstuma vilnis, jo laikapstākļu kartes rāda, ka Apvienotajā Karalistē pašlaik ir vērojams milzīgs -4C aukstuma punkts.

Kā vēsta sinoptiķi, tiek prognozēts, ka valsts izjutīs Eiropas lielā sala ”uzbrukumu”, jo sinoptiķi rūpīgi seko līdzi janvāra pirmajām nedēļām, kad laikapstākļu frontes ar zem nulles noslodzi skars Centrāleiropu un līdz nedēļas beigām ieradīsies arī Anglijas pievārtē.

 

Saskaņā ar ilgtermiņa prognozi līdz 16. janvārim, gaidāms aukstāks laiks, un ziemeļos dažās naktīs gaidāms pat ļoti spēcīgs sals. Prognozes liecina, ka nedēļas nogalē visā valstī būs salīdzinoši mierīgāki laikapstākļi, ko pavadīs zemāka temperatūra un iespējamas plašas un stipras salnas naktīs.

 

Lasi vēl: Tikko saņemta ziņa, ka mūžībā devies Latvijā talantīgs fotogrāfs, žurnālists un foto mākslinieks

Bet kas gaidāms pie mums, Latvijā tuvākās naktis? 

Prognoze liecina, ka visu nedēļu Latvijā piedzīvos noturīgs un intensīvs sals. Alūksnē otrdienas rītā fiksēta šīs ziemas zemākā temperatūra, sasniedzot -21,5 grādus. Nedēļas otrajā pusē brīžiem iespējams neliels sniegs, galvenokārt valsts centrālajos un austrumu rajonos.

Tomēr tas nebūt nav viss, kas mūs sagaida..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment