Tikko saņemta ziņa, ka mūžībā devies Latvijā talantīgs fotogrāfs, žurnālists un foto mākslinieks

Tikko saņemta ziņa, ka mūžībā devies Latvijā talantīgs fotogrāfs, žurnālists, foto mākslinieks un mīlošs ģimenes cilvēks. Šis ir neizsakāms zaudējums. 

Lai cik psiholoģiski spēcīgs cilvēks būtu, viņš nevar izvairīties no sirdssāpes, ko rada sirdij tuvu cilvēku zaudēšana.

Vismaz tam ir nepieciešams laiks. Tomēr citu cilvēku palīdzība var saīsināt grūtā stāvokļa ilgumu, un darbs pie sevis var atjaunot dzīvesprieku.

Kā jūtas cilvēks, kuram ir miris tuvinieks?

Pirmo reizi saskaroties ar nāvi, sērojošais izjūt iepriekš nezināmas un jauktas sajūtas: galēju šoku, nejūtīgumu, noliegumu (nevēlēšanos noticēt notiekošajam), sašutumu, dusmas. Dzīve ir pārvērtusies garā murgā.
Skumju stāvoklis izpaužas ne tikai emocionālā, bet arī fiziskā līmenī.

Skumstam cilvēkam ir ārkārtīgi grūti koncentrēties ikdienas pienākumu veikšanai. Viņš ir kā paralizēts. Visa uzmanība tiek pievērsta tikai tam, kas saistīts ar aizgājušo mīļoto cilvēku.

Sēras periodā jebkura atklāta sveša prieka izrādīšana viņa klātbūtnē ir ārkārtīgi nepiedienīga, traumē psihi un var izraisīt stāvokļa pasliktināšanos.

 

Ar lielām skumjām tiek paziņots par augsti kvalificētā fotogrāfa un žurnālista Alda Dubļāna nāvi. Izcilā fotogrāfa, žurnālista un fotomākslinieka. Agrāk viņa un Ulda Balgas fotostudija REFLEX ieņēma ievērojamu vietu kā Valkas novada indivīdu pulcēšanās vieta ar patstāvīgām domām.

Aldis Dubļāns bija šīs grupas vadītājs no 1978. līdz 1994. gadam. Viņa vadībā kolektīvs ieguva atzinību kā cienījami fotomākslas entuziasti, demonstrējot izcilas un novatoriskas manipulētas fotogrāfijas.

 

Jāatzīmē, ka 1983. gadā Aldis Dubļāns pabeidza studijas cienījamās Latvijas Žurnālistu savienības Žurnālistikas maģistra universitātes Fotožurnālistikas fakultātē.

Lasi vēl: Tas beidzot notiks: Trīs zodiaka zīmes celsies no pelniem un sāks laimīgu dzīvi

Viņš ir pieskaitāms pie cienījamiem Latvijas fotomāksliniekiem, kuru darbi bijuši ievērojamās fotomākslas kolekcijās ASV, Dānijā, Austrijā, Šveicē, kā arī prestižajā Latvijas Fotogrāfijas muzejā un Valkas Novadpētniecības muzejā.

Visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem!

 

Leave a Comment