Drīz sāksies: No 6. septembra sāksies klimata pārmaiņas, sinoptiķi krasi mainījuši prognozi uz gaidāmo laiku

Sinoptiķi runāja par nopietnu viltību, ko laikapstākļi nesīs nedēļā, kas nāks no 6. septembra. Sinoptiķi uzskata, ka šī nedēļa būs ļoti būtiska. 

Pēc meteorologu domām, tuvākajā laikā notiks būtiskas klimata pārmaiņas, kas galu galā skars gandrīz visas pasaules teritorijas.

Saskaņā ar Gismeteo prognozi septembra pirmā pilnā nedēļa nesīs krasas laikapstākļu izmaiņas visā Eiropas daļā. Pat tajos rajonos, kur vēl bija silts, tas piekāpsies aukstam rudenim.

Tātad sinoptiķi brīdina, ka pirmais aukstais laiks apņems vairākas Eiropas valstis, tostarp Latviju. Nedēļas sākums joprojām būs gandrīz kā vasarā silts ar 22 grādu temperatūru.

 

Bet līdz 8. septembrim termometra stabiņi noslīdēs līdz 13-15 grādiem, un šīs būs pirmās tik aukstās dienas pēdējo mēnešu laikā.

Tāpat tuvākajā laikā vairākās valsts dienvidu daļā jāsākas jaunam klimatiskajam periodam. Melnās jūras piekrastē, kur pēdējās dienās bijis ne tikai nenormāls karstums, bet arī sausums, tagad viss mainīsies.

Lasi vēl: Patīkama ziņa: naudas valsts atbalsts tiks piemērots šai Latvijas iedzīvotāju kategorijai

Pēc meteorologu domām, īstā lietus sezona sāksies septembra otrajā puse. Lietus pavadīs pērkona negaiss, un tie turpināsies visu nākamo nedēļu pēc kārtas. Iespējams arī spēcīgs vējš, tā uzskata Eiropas sinoptiķi.

 

Leave a Comment